Ecclestone tahab anda kehvematele tiimidele mullused tippvormelid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone leiab, et stardirivi tagumise otsa värsketel meeskondadel peaks olema õigus osta tipptiimide eelmise hooaja autosid, enne kui neile panna kohustus ise oma auto ehitada.

Marussia ja HRT meeskonnad ei saanud ka tänavu oma uusi autosid hooajaeelseteks testideks valmis. Mõlemale sai saatuslikuks põrumine kokkupõrketestidel. Nii tuleb näiteks Marussia uus auto esimest korda rajale alles hooaja avaetapil Austraalias. Ecclestone avaldas Sky Sportsile antud intervjuus arvamust, et vormel-1 sari peaks kehvemate tiimide võitlusvõimelisust ühiselt parandama.

«Jah ja ei,» vastas Ecclestone, kui temalt küsiti, kas ta tunneb nendele meeskondadele kaasa. «See meenutab olukorda, kus inimesed istuvad pokkerilauas, aga osadel neist on võimalus panuseid kahekordistada ja teistel lihtsalt pole. Kui vähendame vajadust kulutada, võivad ka nemad võitlusvõimeliseks muutuda. Niisiis peame leidma viisi, kuidas seda teha.»

Ehkki meeskonnad on teinud suuri samme, et kulusid kontrolli all hoida, leiab Ecclestone ikkagi, et «isegi need, kes praegu palju kulutavad,» oleksid kulude ühtlustamisega nõus.

Ferrari president Luca di Montezemolo on juba pikalt väljendanud seisukohta, et suured meeskonnad peaksid väiksemates sõsartiimides kolmandat autot jooksutama ning Ecclestone pakub selle mõtte edasiarendusena, et tagumise otsa meeskonnad peaksid saama kolme aasta jooksul võimaluse sõita eelmise aasta tipptiimi vormeliga, enne kui asuvad taas ise autot konstrueerima.

«Nii võiks näiteks HRT ja Marussia sõita kolm aastat eelmise aasta McLareni või Red Bulliga, kuni suudavad jalad alla saada. Tuleb lihtsalt vaadata, et me väiksematele meeskondadele liiga ei teeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles