Kalju – Levadia mängu intsidente arutatakse neljapäeval

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia poolehoidjad laupäevasel mängul.
Levadia poolehoidjad laupäevasel mängul. Foto: Peeter Langovits

Eesti Jalgpalli Liidu distsiplinaarkomisjon arutab eeloleval neljapäeval intsidente, mis leidsid aset laupäeval, 10. märtsil toimunud Nõmme JK Kalju - Tallinna FC Levadia mängul.

Mängu inspektori raportis on välja toodud nimetatud kohtumise 65., 73. ja 86. minutil aset leidnud intsidendid, millest kahe esimese puhul oli tegemist FC Levadia poolehoidjate poolse diskriminieeriva käitumisega ning viimasel puhul FC Levadia poolehoidjate Dmitri (20) ja Vladislavi (23) poolt pürotehnika sanktsioneerimata kasutamisega.

Lisaks inspektori raportile on olemas ka vastav video- ja pildimaterjal, samuti küsitakse täiendavaid selgitusi.

Vastavalt oma põhikirjale välistab Eesti Jalgpalli Liit enda ja oma liikmete tegevuses mis tahes diskrimineerimise rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude põhjal.

Eesti Jalgpalli Liit seadis juba aastaid tagasi meistriliiga klubidele litsentseerimisprotsessi käigus tingimuseks sallivuse deklaratsiooni ja tegevuskava koostamise - tegemist on dokumendiga, kus klubid kirjeldavad oma põhimõtteid, kuidas tagada jalgpallis sallivus ja ükskõik millise diskrimineerimise vähendamine ning kuidas neid põhimõtteid ellu viia.

Poolehoidjatega seonduvalt loodi litsentseerimisprotsessis klubide juurde ka fännikoordinaatori positsioon.

Meistriliiga mängudel on pürotehniliste toodete kasutamine lubatud vaid korraldaja poolt kohalikule omavalitsusele esitatud taotluse korral. Pürotehniliste toodete kasutamise kohta peab olema märge kohtumise turvaplaanis ning sellega seonduvalt määratletud ala pürotehnika kasutamiseks ja turvatöötajate täiendavad kohustused.

Samuti tuleb plaanidest teavitada jalgpalliliitu. UEFA klubimängudel ning FIFA ja UEFA koondisemängudel on igasuguste pürotehniliste vahendite kasutamine keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles