Suurejoonelise finaali ennenägematu lõpplahendus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santonio Holmes
Santonio Holmes Foto: SCANPIX

Ameeriklaste spordiaasta tippsündmus Super Bowl pakkus sel aastal fännidele enneolematut pinget ja närvikõdi, Pittsburgh Steelers alistas seninägematus finaalis 27:23 Arizona Cardinalsi.





43. Super Bowlil tõi Steelersile võidu Santonio Holmesi (pildil) touchdown 35 sekundit enne mängu lõppu. «Otsustaval hetkel peab pall igal juhul minuni jõudma,» ütles kohtumise väärtuslikemaks mängijaks valitud Holmes enne viimast lahtimängu võistkonna mängujuhile Ben Roethlisbergerile. «Tahtsin olla mees, kes otsustab kohtumise saatuse.»



Võib-olla isegi tähelepanuväärsem sündmus leidis aset finaali esimese poolaja lõpusekundeil, kui Steelersi mängija James Harrison lõikas sügaval enda kaitsealas vahelt vastaste söödu ning sooritas sajajardilise (91 meetrit) kodujooksu, mis on ühtlasi ka Super Bowli rekord. Pärast ajaloolist sündmust vajas 110 kilo kaaluv mehemürakas kosutavat annust lisahapnikku. «Arvatavasti ei oleks pidanud teda nii kaua taga ajama, kuna lõpuks ei suutnud ma enam hingata,» rääkis Harrisoni edutult jälitanud Cardinalsi kaitsja Ryan Clark. «Oleksin soovinud tema kõrvale pikale visata, kuid leidsin, et kuna mina punkte ei toonud, siis ei tunne ka keegi mulle kaasa.»



Pärast kohtumist ei olnud võitjad vastaste kiitmisega kitsid. «Oli suur au sinu vastu mängida,» sõnas Roethlisberger pärast kohtumist Cardinalsi mängujuhile Kurt Warnerile. Lisaks väärib mainimist fakt, et esimene spordiautobiograafia, mille Roethlisberger läbi luges, oli 37-aastase Warneri karjäärist.



Loomulikult laususid Steelersi mängijad pärast kohtumist meeskonna sisekliima kohta ainult kiidusõnu. Steelersi kaitsja Troy Polamalu ütluste kohaselt kutsuvad meeskonnaliikmed võistkonna 76-aastast omanikku Dan Rooneyt isaks. Lisaks selgus, et kõigil mängijatel on Rooney telefoninumber, et nad saaksid alati oma muredega tema poole pöörduda.



Rekordiraamatutesse läheb ka Steelersi peatreener Mike Tomlin, kellest sai kõigi aegade noorim Super Bowli võitnud peatreener. «Ma ei ole huvitatud isiklikust statistikast,» üritas Tomlin tagasihoidlikkust üles näidata. «Rohkem läheb mulle korda meeskonna edu.» Loomulikult õnnitles Tomlinit pärast mängu ka USA president Barack Obama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles