Lehtla unustas dopinguküttidele asukoha teatada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla
Kadri Lehtla Foto: Priit Simson

Alaliiduga vägikaigast vedav Kadri Lehtla avalikustas, et unustas detsembris antidopingu ADAMS-programmis oma asukohta muuta ning seetõttu ei õnnestunud dopinguküttidel teda tabada.


Tegemist pole naljaasjaga, kuna kolm säärast eksimust tähendavad võistluskeeldu. «Kuna Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni juhatuse liige avalikustas meili teel suuremale ringile, et mul oli detsembris WADA missed ehk ärajäänud test, räägin parem ise loo ära,» alustas Lehtla.

«Eestis olid lumeolud väga kehvad ja seetõttu otsustasin pärast Obertillia­chi IBU karikaetappi pikemaks ajaks Austriasse jääda, sel hetkel aga unustasin oma asukohta muuta.»

«See on täiesti inimlik eksimus, miks ma peaksin seda varjama?» jätkas Lehtla. «15. veebruaril võeti mul kodus uus uriiniproov, mis oli negatiivne, siiski on mul üleval üks hoiatus, mis kestab 18 kuud.»

Peale Lehtla on samal põhjusel hoiatus ka näiteks jalgrattur Rein Taaramäel, kes mullu suvel pärast Tour de France’i plaanis Eestisse puhkama sõita, ent otsustas siiski Monacosse jääda, kuid ei muutnud programmis oma asukohta. Aastaid tagasi oli asukohateatamise reegliga hädas ka kettaheitja Aleksander Tammert, kes oli juba saanud kaks hoiatust ning saanuks äärepealt ka kolmanda, kuid jõudis viimasel hetkel siiski dopinguküttideni.

Lehtlaga vesteldes ei saa üle ega ümber ka tema tülist alaliiduga, kuna ta jäeti välja hooaja viimasele MK-etapile Hantõ-Mansiiskisse sõitjate seast. Siberis võistlevad hoopis mehed, kel on võimalus järgmiseks hooajaks Eestile MK-sarjas üks koht juurde saada.

Üleeile Postimehele tabamatuks jäänud Lehtla nentis, et tekkinud arusaamatus on muutnud õhkkonna äärmiselt pingeliseks, kuid ei pidanud tõenäoliseks, et tülitsevad pooled võiksid kohtuda ja suud puhtaks rääkida. «See on päris keeruline, arvestades meie seltskonda,» lausus ta.

Kuigi Lehtla on endiselt seda meelt, et tegemist on temavastase vandenõuga, ei pea ta probleemi põhjustajaks koondise lätlasest peatreenerit Maris Cakarsit. «Ma ei süüdista otseselt Marist, ta on lihtsalt kahe tule vahele jäänud,» arvas Lehtla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles