10-aastane freestyle-suusataja hoiab Eesti talispordi lootusi kõrgel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Mart Nöps

10-aastane Kelly Sildaru nopib freestyle-suusatamises välismaa võistlustel järjest enam endast palju vanemate ees võite ning juba praegu mõtleb tüdruk 2018. aasta olümpiamängudele.

Kelly Sildaru sõitis esimest korda isa Tõnis Sildaru kõrval mäest alla 2-aastaselt ning täna pistab ta maailma võistlusareenidel rinda naistega, kellest mõned sobiksid vanuse poolest talle emaks, vahendab ERR Sport ETV saadet «Pealtnägija».

«Naisteklassis ta on maailmatasemel juba praegu,» tõdes freestyle-suusatamise kohtunik Riho Laast-Laas ning lisas, et ka absoluutne tipp on juba suhteliselt lähedal.

Veebruaris 10-aastaseks saanud Sildaru on sel hooajal osalenud juba mitmel võistlusel, neist viimane toimus 8. veebruaril Austrias, kust ta taas esikohaga koju naases.

Ehkki paljudel suurvõistlustel Sildaru seoses vanusepiiranguga veel võistelda ei saa, pole välistatud, et ta on tulevane olümpiavõitja, sest juba 2014. aastal Sotšis on freestyle-suusatamine lülitatud olümpiamängude kavasse ning koos treenerist isaga peetakse tõsist plaani esindada Eestit juba 2018. aastal Lõuna-Koreas toimuvatel talimängudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles