Kaia Kanepi peab Vene sportlaste tõrjumist inimsuhete lõhestamiseks (25)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Kaia Kanepi valikud ja sõnad on suurt osa spordirahvast vihastanud.
Kaia Kanepi valikud ja sõnad on suurt osa spordirahvast vihastanud. Foto: IMAGO/Chryslene Caillaud / Panoramic / Scanpix

Tennisehuvilisest poliitik Valdo Randpere on enda sõnul seletanud Kaia Kanepile juba tükk aega tagasi, et Venemaa tungis kallale Ukrainale ja on agressor, ent sellegipoolest otsustas Eesti endine kauane esitennisist osaleda selle nädala algul Strasbourgi turniiril paarismängus koos venelanna Anželina Gabujevaga, mille eest on pälvinud Eestis laialdast kriitikat.

Kanepi (WTA 76.) partnerivaliku on ajakirjanduse vahendusel hukka mõistnud nii Eesti olümpiakomitee (EOK) president Urmas Sõõrumaa kui ka peasekretär Siim Sukles. Seda on tauninud ka tenniseliidu peasekretär Allar Hint.

Randpere, kes peab end Kanepi sõbraks ning on varem tegutsenud seitse aastat tema mänedžerina, rääkis Postimehele, et püüdis panna Kanepile Venemaa rolli kohta sõjas Ukraina vastu mõistust pähe juba siis, kui ta avaldas mullu arvamust, et sport ja poliitika peaks olema lahus ning Venemaa sportlasi ei peaks sanktsioneerima ehk rahvusvaheliselt areenilt tõrjuma.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles