Kalev/Cramo valmistub avastama Läti väikelinna

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo tagamees Anthony Nelson.
Kalev/Cramo tagamees Anthony Nelson. Foto: Peeter Langovits

«Ma ei alahinda Eesti meistrivõistlusi, nende võitmine on klubile oluline, kuid ma näen ka seda, et meil on Riia VEFi vastu võimalus, ja loomulikult teeme kõik, et seda kasutada,» rääkis Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Aivar Kuusmaa.


Kalev läheb Balti liiga veerandfinaalile vastu positiivses seisus – reedel lõpetati Ühisliiga hooaeg võiduga Kiievi Budivelniku üle ja Kuusmaa loodab, et mõnele mehele mõjus see mäng positiivselt. «Armands Škele ja Tanel Sokk tegutsesid hästi, Reimo Tamm ja Anthony Nelson tõid raskel hetkel meeskonda särtsu,» loetles ta oma klubi tagameeste viimaseid õnnestumisi. «Korvialused mehed jäid füüsiliselt tugevate vastastega hätta ja on ju teada, et VEFi vastu pole neil kergem.»

Škele jaoks oli reedene mäng üle pika aja esimene sähvatus ning oma mõju võis selles olla ka Kuusmaa kasvatusnippidel – vahepeal muutusid lätlase mänguminutid marginaalselt napiks. «Kehaliselt on ta heas vormis, kuid mängus vajab ta õnnestumisi,» märkis treener. «Mingil määral muutis Škele suhtumist seegi, et klubi juhid ei lubanud tal mujale minna, andes sellega mõista, et ootavad temalt siin mängimist.»  

Eile õhtul tegid kalevlased kerge kangitreeningu, täna ja homme toimub peale tavaliste harjutuskordade ka kaks videokoosolekut – neist ühel analüüsitakse vastase tegevust, teisel aga oma mängujoonist.

Kuusmaa kavatses võtta VEFi mängu analüüsimisel aluseks nende eilse Ühisliiga kohtumise Kaunase Žalgirisega. Läti klubi sai selles hävitavalt lüüa 56:93 ja jäi ühtlasi ka selle liiga veerandfinaali ukse taha.
«VEF armastab kiiret korvpalli – meie võimalus peaks peituma selles, et suudame mängu tempot kontrollida,» mõtiskles Kuusmaa ja viitas vastase heale komplekteeritusele. «Neil on kaks pikka, kes võivad eemalt visata, ja kas meest, kes seda ei tee. Vastavalt sellele peame valima ka oma mängutaktika.»

Kõik need, kes plaanisid neljapäeval sõita Riiga meeskonda toetama, peavad oma sõiduplaane pisut korrigeerima – Balti liiga veerandfinaal peetakse otseses mõttes nurgataguses Salduse spordihoones. Läti pealinnast jääb see pisut rohkem kui 100 km kaugusele.

«VEFi klubi esindajate sõnul tegelevad nad korvpalli propageerimisega,» rääkis Kalevi mänedžer Kaarel Sibul. «Uurisime liiga juhtide käest, miks nad ei võiks mängida Riias, ja saime vastuse, et kõik Ühisliiga ja eurosarja mängud peavad nad Riia suurel areenil, muud mängud on aga jaotatud üle Läti laiali.»

Salduse oma meeskond osaleb Läti tugevuselt kolmandas liigas.

«Meie jaoks tähendab Salduses mängimine vähemalt tunni võrra pikemat bussisõitu – Tallinnast on Saldusse 400 kilomeetrit,» tõdes Kuusmaa. Sibulal oli aga veel üks mure: «Selles linnas pole õiget hotelli, seepärast elame õppejõudude ühiselamus, kus pole isegi toitlustamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles