Hallik: minu pakk, panin mööda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinar Hallik (vasakul) süüdistas pärast kohtumist kaotuses iseennast.
Reinar Hallik (vasakul) süüdistas pärast kohtumist kaotuses iseennast. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rakvere Tarva korvpallimeeskond kaotas Balti liiga teise divisjoni finaali avamängus Panevežysele 74:89. Liiga võit kipub Virumaa meeskonnal käest libisema.
 

«Minu pakk – kui viskan mängus kahekümnest neli… Nii ei saagi ju võita. Mingit väga kõva kaitset ma vastaste poolt ei tundnud, panin ise mööda,» lausus üks Tarva korvpallimeeskonna liidreid Reinar Hallik nukra tooniga. «Miks? Ma ei oska seda öelda. Mängu eel tegin kõike nagu alati, kuid platsil olid asjad natuke teistmoodi – närv oli sees.»

Leedu meistriliiga viimasele meeskonnale allajäämist ei saa lugeda siiski vaid Halliku süüks. Kogu meeskonna mäng oli tavapärasest jõuetum ning liikuvate vastaste takistamisel jäädi pidevalt hätta. «Teised mängisid hästi, kuid mina ei saanud kaitses hakkama. Kui vastane pani oma hullud kolmesed sisse, hakkasin võib-olla liiga pabistama,» raputas Hallik endale veel tuhka pähe.

Tarvas alustas küll vahvalt, pääsedes 8:0 juhtima, ent sellega oli pisut üle tuhande pealtvaataja ees mänginud virumaalaste pidu läbi. Hiljuti Panevežysega liitunud Šarunas Vasiliauskas vedas kaaslased käima ja Tarvas leidis end üsna kiiresti kaotusseisust. Leedu klubi edu püsis pidevalt kümne punkti piires. Paar korda tuli Tarvas küll nelja punkti kaugusele, ent see oli ka kõik. Lõpp kuulus taas särtsakalt tegutsenud Panevežyse palluritele.

Cipruss võeti kinni

«Olime mänguks hästi valmistunud ja saime kaitses Tarva liidrid kinni. Tähtis oli see, et me ei lubanud Kaspars Ciprussil mängida nii, nagu ta on harjunud,» rääkis külaliste peatreener Algirdas Milonas. «Võõrsil mängides püüad alati kaitses aktiivselt mängida – see õnnestus ning hea kaitse pealt viskasime ka hästi kolmeseid.»

Tarva peatreener Andres Sõber nentis, et asjade selline käik polnud tema jaoks üllatus. «Reedel mängisime Tartuga, pühapäeval Pärnuga, täna juba siin leedulastega. See teeb viie päevaga kolm mängu, mis on meie jaoks liig. Täna me lihtsalt ei jaksanud,» tõdes ta. «Mis aga puutub vastaste heasse ettevalmistusse, siis alguses polnud seda vägevat kaitset ju kusagil näha. Eduseisus oleksime pidanud ise kaitses rohkem suruma, kuid vastastel oli selline mees nagu Vasiliauskas, kes harutas meie kaitse täiesti lahti.»

Tarval kandsid mängukoormust peamiselt viis meest, kes tõid ka enamiku punktidest. Teiste roll jäi tagasihoidlikuks. Sõber kirjutas mängueelsel koosolekul tahvlile, et Timo Oja ja Janis Vahter peavad andma meeskonnale abi, kuid tegelikult ei tulnud neilt midagi.

Kõik pole veel kadunud

«Tänane näitas, et meie meeskond on väga õhuke. Kui Hallik oma viskeid ära ei pane, pole meil mujalt kuigi palju juurde võtta,» mõtiskles Sõber. «Lisaks oli Cuprussil põlv valus ja Sirsinš ei saanud veel pühapäeval Pärnu vastu mängidagi. Seda kõike arvestades võitlesime isegi tublilt, kartsin, et vajume täiesti laiali, aga tegelikult tulime paar korda päris lähedale.»

Sõbra hinnangul ei ole Leedu keskmikud Eesti klubidest paremad, kuid neil on miski, mis Eesti meeskondadel puudu. «Kui sa oled Brad Pitt ja käid iga aasta Hollywoodis Oscarite jagamisel, siis sa oskad seal käituda. Täpselt sama asi on see, kui Leedu klubid mängivad iga aasta Žalgirise ja Lietuvos Rytasega – tänu sellele nad lihtsalt oskavad tähtsates mängudes tegutseda. Sellega trumpavadki nad meid üle,» arutles ta.

Kordusmäng peetakse tuleval teisipäeval Panevežyses ning võitja selgub kahe mängu tulemuste liitmisel. Vaatamata suurele eduseisule jäi Milonas ennustuses ettevaatlikuks. «15 punkti pole tänapäeva korvpallis liiga suur vahe. See on pikk samm võidu suunas, kuid mitte veel päris võit,» lausus ta. Sõbergi lubas minna Leetu võitlema. «Peame lihtsalt mängima oma mängu,» nentis ta.

Balti liiga teise divisjoni võit on Sõbrale küll tähtis, kuid ta nägi teisigi olulisi nüansse. «Teeme seda kõike selleks, et inimestel oleks midagi vaadata ja mõni noorem mees jõuaks kuhugi kaugemale,» rääkis ta. «Tänavu meil väga palju selliseid mehi pole, kuid vähemalt Reinar Hallik on väga andekas poiss. Aga kui ta ei jaksa piisavalt üle platsi joosta – tööd oleks vaja rohkem teha ja pingutada. Ma pole ise ka kõige saledam mees, aga kui Ikla piiripunktis tuleb Hallik välja ja tal on kolm jäätist korraga käes…» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles