Eesti tõusis pärast dopingukontrolli maailmameistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Rückenberg.
Janar Rückenberg. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Neli kuud pärast Tallinnas toimunud klassikalise kulturismi maailmameistrivõistlusi avaldati dopinguproovide tulemused, mis rõõmustavad eestlasi. Riikide arvestuses kerkis Eesti maailmameistriks ning pikkuskategoorias 180 cm ja üle kuulub Janar Rückenbergile pronksmedal, vahendab fitness.ee.

Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit tasus MMil ja sellega samaaegselt toimunud MK-etapil 20 dopinguproovi eest. Nii suurt arvu teste pole viimastel aastatel suurtel tiitlivõistlustel tehtud. Dopinguproovi andsid ka 5 Eesti sportlast (Taavi Koovit, Janar Rückenberg, Imre Vähi, Merike Sula ja Oleg Anissimov). Kõik eestlaste proovid olid negatiivsed.

Ülejäänud dopingukontrollis käinutest osutus aga seitsme sportlase proov positiivseks. Enim mõjutas see Janar Rückenbergi tulemust. Kuna pikkuskategoorias 180 cm ja üle andsid positiivse proovi nii kuld- kui ka hõbemedalimees Jerzy Pisulski Poolast ja Ersin Adakli Türgist, kerkis esialgselt viienda koha saanud Rückenberg poodiumi kolmandale astmele.

Pärast dopingukontrolli vastuseid kerkis Eesti võistkondlikus arvestuses esimesele kohale, teenides sellega klassikalise kulturismi 2011. aasta maailmameistritiitli.

Positiivse proovi andis ka absoluutarvestuse võitja Konstantin Paskalev Bulgaariast. Taavi Koovit kerkis absoluutkategoorias kaks kohta kõrgemale, teiseks. Kategoorias kuni 175cm põrus dopingukontrollis 4. koha saanud poolakas Mariusz Balazinski. Imre Vähi tõusis sellega 4. kohale. Klassikalise kulturismi pikkuskategoorias kuni 180cm jääb positiivse proovi tõttu hõbemedalist ilma Murat Demir Saksamaalt. Tänu sellele tõuseb 8. kohale Marti Taru.

Samuti andis positiivse proovi naiste fitnessi maailmakarikaetapi võitja Tariana Dovortsova. Seega kerkib esikohale Eestit esindav Kristina Koroljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles