Tormituul takistab purjelauduritel MMil võistlemist

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Ahun
Johannes Ahun Foto: Ott Kallas

Hispaanias Cadizis käimasolevatel purjelaua RS:X maailmameistrivõistlustel on mitmeid päevi valitsenud tugev tuul sundinud korraldajaid sõite korduvalt edasi lükkama. Tänasel eelviimasel võistluspäeval ei pääsenud puhanguti üle 20 m/s ulatunud tuuleoludes merele ükski finaalgrupp.

Naiste seas on Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) hõbelaevastikule seni ära pidada õnnestunud kuue sõidu järel hoidmas 80 sportlase konkurentsis 48. kohta. Üldkokkuvõttes juhib iisraellanna Lee Korzits.

Meestest on hõbefliidi kuue võistlussõidu tulemusel Johannes Ahun (Noblessneri JK) kokku 120 võistleja hulgas 62. positsioonil, Henri Kaar (Team Extreme) paikneb 64. kohal ja Kevin Jakobson (Noblessneri JK) hoiab 100. asetust. Liidripositsioonil on prantslane Julien Bontemps.

Cadizis toimuvad maailmameistrivõistlused on RS:X klassile 2012 Londoni Olümpiamängude teiseks kvalifikatsiooniregatiks detsembris Austraalias peetud 2011. aasta olümpiaklasside maailmameistrivõistluste järel. Kui 2011 MMil jagati välja 75% Olümpia riigikohtadest, siis nüüd võistlevad veel mitte kvalifitseerunud maad, sealhulgas Eesti, ülejäänud 25% nimel. Meeste hõbegrupis on neljale olümpiapiletile konkureerimas 15 riiki, naiste hõbefliidis aga viie riigikoha nimel 14 maad.

Regatt lõppeb homme, mil nii meeste kui naiste arvestuse 10 parimat seilavad ühtlasi topeltpunktid andvas medalisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles