Maccabi alistas Euroliiga põnevusmängus Panathinaikose

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Devin Smith (palliga) oli üks Maccabi võidu peamisi arhitekte.
Devin Smith (palliga) oli üks Maccabi võidu peamisi arhitekte. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliigas pakkusid tõelise põnevusetenduse Tel Avivi Maccabi ja Ateena Panathinaikos. Koduplatsil sai napi 65:62 võidu Maccabi ja asus veerandfinaalseeriat juhtima.

Maccabi võitis avaveerandi 24:13 ja kasvatas poolajaks edu juba 13 punkti peale. Kolmandal veerandil suudeti aga visata vaid 9 punkti ning marulist tagaajamist alustanud Panathinaikos jõudis mitut puhku kodumeeskonnast vaid punkti kaugusele. Veel 34 sekundit enne lõppu oli Maccabi edu Nick Calathese korvi järel vaid punkt, ent 15 sekundit enne lõpuvilet tabas Richard Hendrix ja see osutus ka võiduviskeks.

Maccabi parimana tõi Yogev Ohayon 12 punkti ja andis 6 korvisöötu. Devin Smith lisas 11 punkti ja 9 lauapalli. Panathinaikose suurim korvikütt oli 13 punkti ja 6 lauapalliga Mike Batiste. Dimitros Diamantidis kogus 10 punkti, 5 lauapalli ja 5 korvisöötu.

Maccabi juhib nüüd kolme võiduni peetavat seeriat 2:1. Neljas kohtumine peetakse 29. märtsil taas Maccabi kodusaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles