Naisrannavõrkpallurid ei pea enam bikiine kandma

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiani oli naissoost rannavõrkpallurite vormiriietuseks bikiinid, lubatud oli ka trikoo.
Siiani oli naissoost rannavõrkpallurite vormiriietuseks bikiinid, lubatud oli ka trikoo. Foto: FIVB

Rahvusvaheline Võrkpalli Föderatsioon (FIVB) teatas, et naissoost rannavõrkpallurid ei pea Londoni olümpial bikiine kandma, vaid võivad võistelda ka lühikestes pükstes ja varrukatega topis.


BBC teatel võttis FIVB seesuguse otsuse vastu seetõttu, et alaliit tahab anda naistele võimaluse soovi korral oma keha rohkem katta, eriti pidasid nad silmas neid naisi, kelle usk ei luba neil ihu paljastada.

«Paljudes riikides on usulised või kultuurilised tõekspidamised, seetõttu on vajalik, et naissoost rannavõrkpallurite vormiriietus võimaldaks neil nendest tõekspidamistest kinni hoida,» selgitas FIVB kõneisik Richard Baker.

Reeglimuudatus ei puuduta üksnes olümpiat, vaid kõiki FIVB rannavolleturniire. Kui varem oli reeglites määratud, et naismängijad võisid valida kahe riietuse – trikoo või bikiinide – vahel, siis nüüd on valikusse lisatud veel kaks varianti – mängija võib kanda lühikesi pükse, mis võivad ulatuda kuni kolme sentimeetri kaugusele põlvest, ning varrukatega või varrukateta toppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles