Välisriikide sportlased ja treenerid ei tohi Londoni olümpia ajal abielluda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisriikide sportlased ja treenerid ei tohi Londoni olümpia ajal abielluda
Välisriikide sportlased ja treenerid ei tohi Londoni olümpia ajal abielluda Foto: SCANPIX

Suurbritannias kehtestati, et välisriikide sportlased ja treenerid ei tohi Londoni 2012. aasta suveolümpiamängude ajal abielluda.

Briti siseministeerium andis sellise korralduse, kuna kardetakse, et mõne riigi sportlased võivad sissesõiduluba kasutada ära fiktiivselt abiellumiseks ja riiki jäämiseks, kirjutab The Telegraph.

Londoni olümpiamängudele saabub rohkem kui 10 000 sportlast, 15 000 treenerit ja ametnikku, 20 000 meedia esindajat ning sadu kõrgeid külalisi. Välja antud reegel kehtib kõigi nende kohta. Neile isikutele antakse kuue kuu pikkune viisa ning üle selle aja ei ole neil soovitav Suurbritannias viibida.

Briti piirivalveagentuur väljastas teate: «Kui sportlased ja treenerid on olümpia ajal Suurbritannias, siis ei tohi nad siin õpinguid alustada, tööle asuda, abielluda või lasta end tsiviilkorras registreerida».

Olümpiamängudel osalejate ja külaliste eriviisa saab alguse selle nädala reedel 30. aprillil ja lõppeb 8. novembril.

Londoni olümpiale saabub 20 000 inimest, kes on pärit väljastpoolt Euroopa Liitu. Sportlased hakkavad olümpiaeelsetesse treeninglaagritesse ja majutuspaikadesse saabuma üks kuu enne olümpiamängude avatseremooniat, mis leiab aset 27. juulil. Koos viisaga saavad nad ka automaatselt olümpiaakrediteeringu.

Kõik akrediteeringu saanud isikute andmeid kontrollitakse juba varem immigratsiooniametnike poolt. Saabudes aga kontrollivad neid piirikontrolli ametnikud.  Nende biomeetrilised andmed jäävad Suurbritannia migratsiooniameti andmebaasi.

Olümpiamängudel osalevatest välisriigi sportlastest, kellel selles riigis on varasemast kriminaalrikkumisi, võib Suurbritanniasse sisenemine olla raskendatud.

Üheks selliseks on Austraalia ujuja ja medalilootus Nick Darcy, kes sai 14 kuu pikkuse tingimisi karistuse teisele ujujale kallaletungimise ning raskete vigastuse tekitamise eest.

Briti sportlased ei pea seisma silmitsi samalaadsete kitsendustega.

XXX suveolümpiamängud toimuvad 27. juulist kuni 12. augustini 2012 Suurbritannia pealinnas Londonis.  

Londonist saab esimene linn, kus olümpiamängud on toimunud kolm korda. Londonis toimusid ka 1908. ja 1948. aasta suveolümpiamängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles