Norra politsei: oleme lähedal Piirojale süüdistuse esitamisele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Raio Piiroja Foto: Toomas Huik

Norra politseil on piisavalt tõendeid, et kaaluda Eesti jalgpallikoondise kaitsjale Raio Piirojale maksudest kõrvalehoidmises süüdistuse esitamist, vahendab Norra ajaleht VG.

«Meil on Raio Piiroja maksuasjas kindlamaid tõendeid,» kommenteeris Østfoldi prokurör Kåre Solvoll. «Süüdistuse esitamist kinnitada on veel kindlasti vara, kuid aprilli lõpuks soovime lahendini jõuda.»

Norra seaduste järgi on rängima võimaliku karistusena võimalik ka vanglakaristus, kuid antud juhtumi puhul piirdutakse tõenäoliselt rahalise karistusega. VG andmetel ei ole maksuamet kaugel veel mitmele inimesele süüdistuse esitamisest. Fredrikstadi klubi maksusüüdistustega on kokku seotud kaheksa inimest.

Solvoll ei soostunud veel täpsustama, kui mitu neist võib süüdistuse saada, kuid märkis, et lisaks Piirojale on leitud täiendavaid tõendeid ka Fredrikstadi klubi ja mängijatehinguid vahendanud agentuuri vastu.

Küll aga märkis Solvoll, et Fredrikstadi klubile määratakse rahatrahv, mis on proportsioonis rikkumistest saadud ebaseadusliku tuluga. Politsei uurib jätkuvalt ka teisi mängijatehinguid, mida Fredrikstad sõlmis samal ajajärgul Piirojale probleeme tekitanud tehinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles