Ardo Kreek jäi dramaatilisel moel eurokarikata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek
Ardo Kreek Foto: PlusLiga

Võrkpallur Ardo Kreegi koduklubi Varssavi Polütehnikum kohtus CEV Challenge Cupi teises finaalmängus Czestochowa Tytaniga. Lootusetuna näivast seisust suudeti end peaaegu võiduni võidelda, ent lõpuks tuli ikkagi vastu võtta hõbemedalid.

Tytan oli võitnud avakohtumise Varssavis 3:1 ja alustas ka koduväljakul enesekindlalt, võites avageimi koguni 25:14 ja teise 25:22. Siis vastu seina surutud Polütehnikum aga äkitselt ärkas ja võitles end kaotuse äärelt uuesti konkurentsi. Kolmas geim võideti 25:22, neljas 25:23 ja seejärel viieski 15:11 ning teine kohtumine 3:2.

Vastavalt reeglitele pidi seega karikavõitja otsustama kuldne geim. Seal pääses Polütehnikum alustuseks ette koguni 5:0, kuid siis tuli Tytan järele ja suutis ülimalt haaravas punkt-punkti heitluses lõpuks ikkagi numbritega 18:16 oma paremuse maksma panna. Kohtumine kestis 2 tundi ja 23 minutit.

Ardo Kreek sai Varssavi klubi eest mänguaega arvestatavalt, servides 20 korral ja lüües ka kolm serviässa. Kokku kogus Kreek oma meeskonna paremuselt neljandana 7 punkti. Polütehnikumi vedasid Grzegorz Szymianski 20, Wojciech Zalinski 19 ja Krzyzstof Wierzbowski 18 punktiga.

Tytani poolel oli üleplatsimees koguni 26 punkti toonud Michal Kaminski. Krzyzstof Gierczynski toetas teda 18 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles