Hirvonen sai Portugali ralli võitja olla vaid seitse tundi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen (paremal) ja tema kaardilugeja Jarmo Lehtinen Portugali ralli võitu tähistamas.
Mikko Hirvonen (paremal) ja tema kaardilugeja Jarmo Lehtinen Portugali ralli võitu tähistamas. Foto: SCANPIX

Portugali MM-rallil oma esimese WRC võiduni Citroeni tiimi värvides jõudnud Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen eemaldati võistlusest ja võitjateks tõusid hoopis Mads Østberg ja Jonas Andersson.

Aprilli esimese päeva, mis teatavasti ka naljapäev, viimastel tundidel läks Twitteris lahti rallisõprade säutsumine, mille põhiteemaks oli Citroeni meeste kohtunike ette kutsumine, vahendab ruudulipp.ee.

Asi läks käima kähedahäälse raadiomehe Colin Clarki säutsudest ja esmane info oli, et võitjate auto sidur ei vasta nõuetele. Kuna tegu oli 1. aprilliga, siis võis kahtlustada massiivset tünga.

Mida aeg edasi, seda selgemaks sai, et see pole tüng. Kohtnike otsus ütles, et auto #2 ehk siis Hirvoneni masina sidur ei vasta kehtivale homologatsioonile ja ralli võitjad eemaldatakse rallilt. Lisaks oli kahtluse all ka nende masina turbo vastavus nõuetele, kuid selle osas lükkasid kohtunikud asja FIA tehnilisele delegaadile, kes seda täpsemalt uurib, et anda kohtunikele infot.

Hetkel on Portugali ralli võitjatena kirjas Mads Østberg ja Jonas Andersson (Ford Fiesta RS WRC), teisele kohale tõusid Jevgeni Novikov ja Denis Giraudet (Ford Fiesta RS WRC) ja kolmandaks tõusid Petter Solberg ja Chris Patterson (Ford Fiesta RS WRC). Siiski võib see muutuda, kuna Citroen Sport otsustas esitada apellatsiooni.

Xavier Mestelan-Pinon, Citroen Sport tehnikadirektor: «Siduri osad, mida kasutatakse DS3 WRC juures on homologeeritud aukudega, mis teevad neid kergemaks. Meie varustaja tõi meile hiljuti samad osad, mis olid ilma aukudeta üks neist oli ka nimetatud autol küljes. Mingit eelist me sellest ei saanud, sest tegu on raskemate osadega.»

Seega on Østberg n-ö ajutine võitja ja Portugali ralli sündmused jätkuvad.

Praegune punktiseis MM-sarjas:

1. Sebastien Loeb 66

2. Petter Solberg 62

3. Mads Østberg 53

4. Mikko Hirvonen 50

5. Jevgeni Novikov 39

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles