Jelena Glebova vaatab optimistlikult tulevikku

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova lõpetas tänavused maailmameistrivõistlused karjääri parima ehk 13. kohaga.
Jelena Glebova lõpetas tänavused maailmameistrivõistlused karjääri parima ehk 13. kohaga. Foto: AFP/SCANPIX

Jelena Glebova pani edukale hooajale ilusa punkti, lõpetades maailmameistrivõistlused karjääri parima ehk 13. kohaga.



Mullu siples Eesti viimaste aastate edukaim iluuisutaja Jelena Glebova sügavas mõõnas. Pärast hooaja lõppu jõudis ta koos pikaajalise juhendaja Anna Levandiga üksmeelele, et on aeg kümneaastane edukas koostöö lõpetada ja edasi liikuda.

Suve hakul siirdus Glebova USAsse, kus hakkas treenima Igor Krokaveci ja Craig Maurizi käe all. Kiibitsejad pidasid seda suureks veaks ning ennustasid, et 22-aastase piiga parimad päevad on möödas. Aga Glebova tõestas kahtlejatele vastupidist.

«Mõeldes, milline olin aasta tagasi ja milline praegu, oleks tegu nagu kahe erineva inimesega,» tunnistas Glebova. «Kui vaadata näiteks minu eelmise aasta vabakava ja selle aasta oma, siis praegu on selles raske vigu leida, aga mullu oli pea igas elemendis midagi valesti, mul polnud enam kindlust. Õnneks leidsin sügiseks kindluse üles ja ei astunud mitte samale tasemele, kus kunagi olin, vaid veel kõrgemale. Edasi lähen ainult ülespoole!»

«Vaatan neid tüdrukuid, kes on praegu minu ees, ja ma reaalselt näen, et nad ei ole nii palju paremad kui mina,» lisas ta. «Eriti hüpete poolest, ma teen kõiki neidsamu asju, mis nemad. Natuke on veel vaja  tööd teha ja siis võin juba võrdselt nendega võistelda.»

Väike tagasilöök

Glebova saavutas sügisel ridamisi häid tulemusi, alustades kahe testvõistlusega, kus sai 1. ja 2. koha, seejärel oli ta Finlandia Trophyl teine ning võitis Rumeenias peetud Crystal Skate’i ja Itaalias Merano Cupi, lisaks tõusis ta uuesti troonile ka Eesti meistrivõistlustel, võites kuuendat korda kuldmedali.

Enne Euroopa meistrivõistlusi tabas Glebovat küll väike tagasilöök – tal eemaldati pimesool –, kuid sellest hoolimata saavutas ta 11. koha. Glebova oli kindlalt parim ka kodusel MMi katsevõistlusel ning hooaja tähtsaimal jõuproovil ehk MMil parandas ta oma karjääri parimat tulemust, saades 13. koha. Seni oli Glebova korra saanud 15. koha, kuid see oli neli aastat tagasi.

«Võrreldes EMiga olen kindlasti praegu paremas vormis, olin ise tugevam ja ettevalmistus sujus palju paremini. Selle kahe kuuga jõudsime väga palju tööd ära teha ja ma ise arenesin ka,» rõõmustas Glebova. «Lootsin ise, et teen elu parima koha üle, seetõttu jäin väga rahule, ilus lõpp sellele hooajale.»

Õnnestunud hooaeg

Hooaja eel ütles Glebova peamise eesmärgina välja soovi parandada senist isiklikku rekordit 148,71, mis pärines 2009. aastast. Selle asemel lootis ta, et suudab kahe kavaga koguda vähemalt 160 punkti. Peaaegu see tal ka õnnestus – MMi katsevõistlusel kogus Glebova 158,89 punkti. Finlandia Trophyl saavutas ta lühikava rekordina 56,52 punkti ning Merano Cupil vabakava tippmargina 103,09.

«See hooaeg oli väga õnnestunud, võitsin palju võistlusi ja parandasin oma rekordeid ning tiitlivõistluste tulemused on ka karjääri parimad,» sõnas Glebova rahulolevalt. «Nüüd tulen umbes kuuks ajaks Eestisse ja siis ma muidugi nii intensiivseid treeninguid ei tee, aga mais lähen juba tagasi USAsse.»

Glebova kinnitas, et kindlasti jätkub ka edukas koostöö Krokaveciga, esialgsete plaanide kohaselt vähemalt Sotši olümpiani.

Kuna USAs treenimine pole odav lõbu, kavatseb Glebova selle nimel ka oma puhkuse jäähallides veeta. «Aasta aega tegelesid treenerid minuga tasuta ning ma elasin ühes peres, samuti tasuta. Aga nüüd tahaks muidugi oma korterisse kolida,» nentis Glebova. «Pean selleks kevadel mingites jääšõudes uisutama, et raha teenida. Midagi konkreetset veel paigas pole, aga plaanid on olemas.»

Iluuisutamise MM
Naiste üksiksõit: 1. Carolina Kostner (Itaalia) 189,94 punkti, 2. Aljona Leonova (Venemaa) 184,28, 3. Akiko Suzuki (Jaapan) 180,68 … 13. Jelena Glebova 144,28.
Meeste üksiksõit: Patrick Chan (Kanada) 266,11, 2. Daisuke Takahashi (Jaapan) 259,66, 3. Yuzuru Hanyu (Jaapan) 251,06.
Paarissõit: 1. Aljona Savtšenko – Robin Szolkowy (Saksamaa) 201,49, 2. Tatjana Volosožar – Maksim Trankov (Venemaa) 201,38, 3. Narumi Takahashi – Mervin Tran (Jaapan) 189,69.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles