Viie Venemaa tippsuusataja dopingutarvitamine jäi karistamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguproovid.
Dopinguproovid. Foto: Reuters / Scanpix

Viis Venemaa murdmaasuusa koondislast on jäänud vahele keelatud ainete tarvitamisega, kuid karistust sellele ei järgnenud.

Rootsi ajalehe Sport Expressen väitel osutusid viie venelase novembrist võetud proovid postitiivseteks, kuid sportlasi ei eemaldatud MK-sarjast, vahendab ohtuleht.ee. Põhjus peitub selles, et Antidopingu Agentuuri WADA ja Rahvusvahelise suusaliidu FIS vaated lähevad dopingureeglite rikkumise tõlgendamisel lahku.

Suusatajate organismist leiti EPO hormooni jälgi, kuid WADA ja FIS näevad erinevalt, millist EPO kogust pidada dopinguks. 

Rootsi Antidopingu Agentuuri juht Bengt Saltin selgitas, et kaasaegne testimise süsteem on piisavalt kindel ja võib täie veendumusega öelda, et viis Venemaa koondislast on tarvitanud keelatud aineid. Nimesid Saltin välja ei öelnud, kuid kinnitas, et nende seas on sportlasi, kes pretendeerivad Libereci MMil medalitele.

Venemaa suusaliit juhtunut ei kommenteeri. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles