Sami Hyypiäst sai Leverkuseni ajutine peatreener

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sami Hyypiä
Sami Hyypiä Foto: SCANPIX

Soome jalgpallikoondise ja FC Liverpooli pikaajaline kapten Sami Hyypiä määrati Saksamaa kõrgliigaklubi Leverkuseni Bayeri ajutiseks peatreeneriks.

Leverkusen sai laupäeval juba viienda järjestikuse kaotuse, kui kodus alistuti 0:2 SC Freiburgile. Omanike kannatuste karikas sai sellega täis ja peatreener Robin Dutt vallandati. Esindusmeeskonna juhendajana tööle asuv Hyypiä oli enne ametis reservimeeskonna peatreenerina. Teda abistab noortemeeskonna loots Sascha Lewandowski.

Bayer on hetkel Bundesliga tabelis viimasel Euroopa Liigasse viival 7. kohal, kuid 40 punkti on veel koguni neljal meeskonnal. Meistrite Liiga eelringi viivast neljandast kohast jäädakse aga maha juba 11 punktiga ja sestap ongi Hyypiä võtnud eesmärgiks Euroopa Liiga koha hoidmise.

«Ma olen kindel, et meie meeskond on selle eesmärgi saavutamiseks piisavalt tugev,» sõnas mullu pärast kahte Leverkusenis veedetud aastat mängijakarjääri lõpetanud Hyypiä. «Peame uuesti mängijatesse enesekindlust süstima. Freiburgi vastu oli platsil 11 meest, kuid polnud meeskonda. Peame näitama, et anname edu nimel endast kõik. Selleks tuleb meil meeskonnana lähedaseks saada ja samuti peavad fännid meid toetama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles