Prostituudid kõrvaldatakse olümpia ajaks Londoni tänavatelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut
Prostituut Foto: SCANPIX

Vaesuse vastu võitlev heategevusorganisatsioon Toynbee Hall lubas, et suvel peetavate olümpiamängude ajaks pannakse Londonis bordellid kinni ning prostituudid kõrvaldatakse tänavatelt.

Toynbee Halli teatel on nendes Londoni piirkondades, kus olümpiamängud toimuvad, vahistatud tänavuse esimese kolme kuuga juba rohkem prostituute kui terve eelmise aastaga, vahendab The Sun.

Lisaks on olümpiaaladel ehk viies linnaosas – Newhamis, Tower Hamletsis, Greenwichis, Hackneys ja Waltham Forestis – viimase aastaga kinni pandud 80 bordelli, samas kui Londoni ülejäänud 32 linnaosas on suletud vaid 29 lõbumaja.

Londoni politsei kõneisiku teatel loodi 2010. aastal spetsiaalne üksus, kelle ülesanne on olümpiaaladel valitsevates linnaosades prostitutsioonist vabaneda.

Olümpiamänge korraldavad riigid on varemgi sellise tegevusega silma paistnud, lisaks prostituutidele on tänavaid «puhastatud» kodututest inimestest. Näiteks neli aastat tagasi peetud Pekingi olümpia ajaks saadeti linnast välja vaesed võõrtöölised ning kodutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles