Japan Times: Baruto on võimeline tõusma yokozunaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: SCANPIX

The Japan Times on teinud tagasivaate märtsis Osakas toimunud sumo suurturniirile, mille järel tõusis ozeki seisusesse mongol Kakuryu.

Kakuryu tõusmine sumohierarhia teisele astmele tähendab seda, et praegu on esmakordselt sumo 255 aastases ajaloos olukord, kus on korraga koguni kuus ozeki't.

Lisaks Barutole ja Kakuryle on ozeki seisuses ka Harumafuji, Kotooshu, Kisenosato ja Kotoshogiku. Samas yokozuna'sid on praegu vaid üks ning selleks on Hakuho. Osaka turniiri eel oli võimalus yokozuna'ks tõusta ka Barutol, kuna tema oli võitnud jaanuaris Tokyos toimunud turniiri.

Seejuures on palju räägitud, et kuna ozeki'sid on piisavalt, siis oleks vajalik, et mõni nendest tõuseks lähiajal ka yokozuna’ks. Mäletatavasti räägiti ka Osaka turniiri eel, et Barutol võib piisata sumohierarhia kõrgeimale astmele tõusmiseks piisata ka teisest kohast ja kaheteistkümnest võidust.

«Õnneks on kõik ozeki'd piisavalt noored ja nad on võimelised turniirivõiduks. Võib-olla mitte kohe kaheks järjestikkuseks võiduks, kuid ühe võidu võivad nad ikka võtta. Harumafuji, Baruto ja Kotooshu on seda juba ka varasemalt tõestanud,» kirjutab The Japan Times. «Hakuho ei tundu olevat enam sellises hoos nagu varasemalt ja ozeki'd tunduvad piisavalt tugevad, et teda turniiridel pidevalt ohustada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles