Kas protesteerija hukkumine võtab taas Bahreinilt vormel-1 etapi?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahreini protesteerija.
Bahreini protesteerija. Foto: SCANPIX

Mullu rahutuste tõttu ära jäänud Bahreini vormel-1 etapp võib taas sattuda ohtu, kuna viimasel ajal on riigis toimunud mitmed kokkupõrket vormel-1 etapi vastu protesteerijate ja politsei vahel.

Viimati sai protestiaktsioonide käigus surma ka 22-aasta noormees, keda tulistati politseinike järel sõitnud tsiviilautost, kirjutab ESPN F1.

Hukkunu omaksed ei ole seni veel nõustunud surmatunnistusele alla kirjutama, kuna sinna ei ole märgitud, et noormees hukkus pärast kuulitabamust.

Juhtunu tagajärjel on protestijad saanud veel uut indu ning politsei kasutas inimeste vastu pisargaasi ning arreteeris mitmeid valitsusevastaseid inimesi.

Seni on vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone kinnitanud, et kolme nädala pärast Bahreinis etapp kindlasti toimub. «Bahreini juures on hea see, et see tundub demokraatlikum kui paljud teised riigid. Inimestel lubatakse rääkida mida nad tahavad ja nad võivad ka soovi korral protesteerida,» avaldas Ecclestone BBC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles