Eesti jalgpallikoondise ründaja tegutses koduklubis keskkaitsjana

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Voskoboinikov õhuvõitluses.
Vladimir Voskoboinikov õhuvõitluses. Foto: Raigo Pajula

Venemaa jalgpalli esiliigas FK Himkis mängiv Vladimir Voskoboinikov alustas hooaja teist poolt üllatuslikult keskkaitsja positsioonil. «Sain harjumatul kohal hakkama, kuid kaitsjat minust siiski ei saa,» rääkis Voskoboinikov. Tegelikult on eestlase keskkaitsesse sattumise põhjus väga lihtne – nimelt on Himkil kolm kaitsemeest vigastustega väljas.

Pärast talvepausi toimunud teises kohtumises mängis Voskoboinikov jälle eesliinis. «Teises mängus pandi üks keskväljamees kaitsesse,» selgitas ta. Ründaja ei välista ka kaitsesse naasmist: «Mängin seal, kus peatreener ütleb. Kui natukene kaitsjana trenni teha, siis saan hakkama küll, kuid tunnen, et olen meeskonnale kõige kasulikum siiski ründes.» Voskoboinikov lubas Eesti koondise keskkaitsjate positsiooni mitte ohustada.

«Meeskonnas on meil viis ründajat ning mängime enamasti ühe tipuründajaga. Kaks ründajat on tavaliselt äärel,» kirjeldab Eesti koondislane oma olukorda meeskonnas. Ründaja ise eelistab mängida tipuründes.

«Vorm on hea, kuid treeningutel peab kõvasti vaeva nägema, et koht põhikoosseisus kindel oleks,» rääkis Voskoboinikov. Aasta kahes esimeses mängus on meie mees algrivistuses platsile jooksnud.

«Himki hooaja peaeesmärk on esiliigasse püsima jääda, kuid loomulikult proovime võimalikult kõrgel kohal lõpetada,» kirjeldab eestlane meeskonna eesmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles