Kas Real, Bayern või Chelsea suudab Barcelona peatada?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali tähtmängija Cristiano Ronaldo (paremal) ja FC Barcelona suurim staar Lionel Messi.
Madridi Reali tähtmängija Cristiano Ronaldo (paremal) ja FC Barcelona suurim staar Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas on selgunud kõik neli poolfinalisti. Nelja parema sekka jõudsid Hispaania suurklubid FC Barcelona, Madridi Real, inglaste Londoni Chelsea ja sakslaste Müncheni Bayern.

Hooaja tähtsaimate kohtumiste eel püsib õhus küsimus, kas kellelgi õnnestub peatada tiitlikaitsja Barcelona. Alates 2006. aastast Meistrite liigas kolmel korral võidutsenud klubi jõudis nüüd viiendat aastat järjest poolfinaali ning neid peetakse suurfavoriidiks ka tänavu.

Järgmisena on võimalus Kataloonia suurklubi peatamiseks Chelseal, kes kohtub Barcelonaga poolfinaalis. Teise finalisti selgitavad Bayern ja Real. Seega on teatavasti õhus ka võimalus, et finaalis lähevad vastamisi Barcelona ja nende igipõline rivaal Real.

Nimetatud nelikust ei ole varasemalt tiitlini jõudnud vaid Chelsea, Realil on ette näidata rekordilised üheksa esikohta ning tiitlikaitsja Barcelona ning Müncheni Bayern on võidukad olnud neljal korral.

Kui Barcelonal on võimalus tõusta esimeseks klubis, kes pärast 1992. aastal toimunud formaadimuutust suudab tiitlit kaitsta, siis Real sihib samuti rekordeid. Reali võidu korral oleks see neile juba kümnes Euroopa tugevaima klubisarja võidukarikas ja Madridi võistkonna triumfi korral saaks nende juhendajast Jose Mourinhost esimene peatreener, kes võitnud Meistrite liiga tiitli kolme erineva klubiga (varasemalt on ta võidukas olnud FC Porto ja Milano Interiga – toim.).

Bayern – Real peavad oma poolfinaalmängud 17. ja 25. aprillil, avamatši peab kodus Bayern. Chelsea – Barcelona kohtuvad 18. ja 24. aprillil, avamängu peab kodus Chelsea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles