Davis Cupil pidi kaotuse vastu võtma ka Jürgen Zopp

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: Joosep Martinson/SMPimages

Inowroclawis alanud Davise karikasarja Euro-Aafrika tsooni II liiga matšis jäi Eesti avapäeva järel 0:2 taha, mis tähendab, et üldvõidu lootused on üliväikesed, vahendab tennis.ee.

Päeva teises üksikmängus jäi Jürgen Zopp (127.) 6:7, 6:7, 6:3, 1:6 alla Jerzy Janowiczile (200.). Kohtumine kestis 2 tundi ja 42 minutit.

Paljuski määrasid mängu saatuse kaks tie-breaki, mille Zopp kaotas 4:7 ja 2:7. Ehkki Janowiczi serv oli terve kohtumise jooksul teravam, oli vahe tuntav just tie-break’ides, kus poolakas ei kaotanud 11st oma pallingust ühtki. Kokku lõi Janowicz mängu jooksul 32, Zopp aga 12 ässa. Samas oli ülejäänud winner‘eid peaaegu võrdselt (Janowicz 43, Zopp 39) ning lihtvigu tegi poolakas pisut rohkem (38 ja 34).

Kui kahes esimeses setis tundus, et pallingu murdmine on väga keerukas – eriti esimese servi õnnestumise korral polnud kiire põrkega väljakul peaaegu võimalik punkti saada -, siis kolmandas setis sai Zopp tõrje käima ning juhtis 5:1. Pärast seda sai aga eestlane vaid kaks geimi, ehkki kolmanda seti ta veel võitis.

Homme kohtuvad Zopp ja Mait Künnap paarismängus maailma viienda paari Mariusz Fyrstenbergi ja Marcin Matkowskiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles