Tanel Leok lõpetas MM-sarja avasõidu 9. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Suzuki

Hollandis Valkenswaardi rajal peetud motokrossi MM-sarja avaetapi esimeses sõidus sai Suzukil sõitev Tanel Leok 9. koha.

Kvalifikatsioonis 8. aja saanud Leokil läks paraku taas start täielikult aia taha ja avaringilt tuli eestlane alles 27. kohal. Mõne ringiga oli ta siiski suutnud kümnekonna positsiooni võrra tõusta ning viienda ringi lõpetas Leok juba 11. kohal.

Distantsi teisel poolel kerkis Leok veel koha võrra ning hoidis 10. kohta viimaste ringideni, kuni möödus Rui Goncalvesest ja ohustas ka Xavier Boogi kaheksandat kohta, kuid enne sai võistlusdistants läbi. Avasõidust Leokile seega 9. koha punktid.

Sõidu võitis ülekaalukalt tiitlikaitsja Antonio Cairoli, kes möödus kolmandal ringil Steven Frossardist ja kasvatas vahe jälitajate ees kiirelt paarikümnele sekundile. Finišis edestas ta Leoki meeskonnakaaslast Clement Desalle'i 18,9 sekundiga, belglasest omakorda sekundi kaugusele jäi Frossard.

Gert Krestinov (Honda) püsis terve sõidu jooksul teises kümnes ja lõpetas 18. kohal, kaotades võitjale ringiga.

MX2-klassi avasõidus sai Priit Rätsep (KTM) 17. koha. MX3 sarjas oli stardis kolm eestlast, parimana lõpetas Juss Laansoo (KTM) 12. kohaga. Indrek Mägi (Kawasaki) sai 19. koha, Ardo Kaurit (Yamaha) katkestas avaringil.

MX1-klassi teise sõidu start antakse täna kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles