Tyson: vähemalt ei hammustanud Haye kedagi kõrvast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Tyson
Mike Tyson Foto: SCANPIX

Profipoksi raskekaalu eksmaailmameister Mike Tyson lausus The Mirrorile antud intervjuus, et David Haye ja Dereck Chisora veebruarikuine kähmlus Münchenis on tema kunagiste pahategudega võrreldes tühiasi.

«See, mida Haye ja Chisora tegid, polnud hea,» sõnas Tyson. «Tegelesin kunagi ise täpselt samasuguste lollustega. Just nii ma nende kähmlust vaadates mõtlesin. Aga mitte keegi ei kiskunud poksi mainet nii madalale kui mina.»

Tysoni sõnul peaksid Haye ja Chisora veel kõvasti pingutama, et tema tempe üle lüüa. «Vähemalt ei hammustanud Haye kedagi kõrvast. Nad peaksid ikka midagi rohkemat tegema, et minu kunagisele tasemele langeda.»

Tänapäeva poksi seisu hindab Tyson aga heaks. «Klitškod on tugevad ja võidavad kõiki. Pole aga nende süü, et keegi neile vastu ei saa. Ma ei ole nõus arvamusega, et tänapäeva poksijad on vanadest tegijatest nõrgemad. Kui keegi oleks minu parimatel päevadel Joe Frazierilt küsinud, kas ta saab minust jagu, oleks ta öelnud – pagan võtaks, igatahes. See kõik käib poksiga kaasas,» sõnas ameeriklane.

«Ma võin küll ise uskuda, et saaksin uue põlvkonna rivaalidest jagu, aga ajalugu on tõestanud, et poksijad muutuvad aina paremaks, aina suuremaks, aina tugevamaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles