Tallinnas võidutsenud Taani takistussõitja suri 31-aastaselt

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Camilla Enemark 2004. aastal Tallinnas.
Camilla Enemark 2004. aastal Tallinnas. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Taani tipptakistussõitja Camilla Enemark, kes 2004. aastal võitis ratsavõistluse Tallinn International Horse Show põhisõidu, suri 31-aastaselt ajukasvaja tõttu.

31-aastane Enemark võitles kasvajaga juba 2006. aastast, mil läbis esimest korda operatsiooni selle eemaldamiseks. Ta oli Taani koondise liige mullu Madridis toimunud EMil, kus ta esines väga hästi vaatamata sellele, et tal oli parasjagu käimas keemiaravi, vahendab hobumaailm.ee.

Enemark oli ka Taani koondise liige eelmise aasta kõrgliiga võistlustel Rotterdamis, Dublinis ja Hicksteadis.

Enemark oli abielus takistussõitja Peter Moos Enemarkiga, kellega koos peeti ühist tipphobuste treenimise ja müügi ettevõtet.

Enemark alustas ratsutamisega juba lapseeas ning hakkas võistlema 12-aastaselt. 1996. aastal tuli ta poniklassis Taani meistriks.

Saku Suurhallis edestas ta ümberhüpetele ainsa eestlasena pääsenud Gunnar Klettenbergi hobusel Novesta vaid ühe sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles