Auvõlga klaarida sooviv Pareiko ei kipu Poolast ära

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko ja Krakowi Wisla hooaeg ei ole kulgenud nii, nagu loodeti, ning kardetavasti jäävad euromängud järgmisel hooajal unistuseks, kuid Poolast lahkuda ta ei soovi.
Sergei Pareiko ja Krakowi Wisla hooaeg ei ole kulgenud nii, nagu loodeti, ning kardetavasti jäävad euromängud järgmisel hooajal unistuseks, kuid Poolast lahkuda ta ei soovi. Foto: Reuters/ScanPix

Mulluse meistritiitli kaitsmise asemel heitleb Wisla tänavu liigatabelis kohtade eest esikümne teises pooles. Teisipäeva õhtul saadi karikasarja veerandfinaalis valusalt lüüa Chorzowi Ruchilt ja võimalus järgmiseks hooajaks eurosarja koht teenida muutus teoreetiliseks. Liiga kaudu pääsevad eurosarjadesse neli esimest klubi, ent kui pidada jääb veel vaid viis kohtumist, hoiab Wisla alles 8. kohta.


Neljandal positsioonil asuvast Korona Kielcest lahutab Krakowi klubi kaheksa punkti ja Pareiko möönis ka ise, et seis on keeruline. «Mingi teoreetiline šanss meil veel on, aga viis järgmist mängu peame selleks kindlasti võitma.»

Chorzowi vastu suudeti normaalajaga tagasi mängida avakohtumise 1:3 kaotusseis, kusjuures lisaaja kindlustas Tzvetan Genkovi värav Wislale alles viimasel mänguminutil. Penaltiseerias oli Pareiko aga Chorzowi meeste löökide vastu võimetu. «Üks löök olnuks ehk võimalik tõrjuda, teisi mitte,» lausus ta ise. «Eks nad läksid ka silmad kinni ja täiesti jõust lööma. Väga raske on selle kaotusega leppida.»

Puurivahi hinnangul on meeskonnal olnud kuhjaga ebaõnne nii karikakohtumistes kui ka liigas.

«Koguni viimases neljas mängus on meie vastu määratud penalti – oma varasemast karjäärist ma midagi sellist ei mäleta,» märkis ta. «Ka Ruch lõi meile kahes mängus neljast väravast kaks penaltist. Tegelikult saatsime teises kohtumises ise koguni viis palli nende väravasse – ühe tõepoolest suluseisust, kuid teise otsustasid kohtunikud miskipärast tühistada. Penaltiseeria oli juba loterii.»

Tiitlivõitjast tabeli keskmikuks langemise põhjuste üle Pareiko praegu arutleda ei taha, vaid soovib esmalt hooaja lõpuni mängida. «Veel on vara millelegi joont alla tõmmata. Viis liigamängu tuleb ära pidada, eks pärast saab rahulikult tagasi vaadata ja analüüsida, mis juhtus ning kus oli täpselt see moment, kus meie oma mäng ära kadus,» lausus ta.

Kui peaks juhtuma, et Wisla järgmiseks hooajaks tõepoolest eurosarjadest eemale jääb, tekib küsimus, kas Pareiko ei sooviks otsida uut klubi. Sellised spekulatsioonid lükkab puurilukk aga kindlameelselt ümber. «Ma ei ole selline mees, kes praegu minema jookseks,» sõnab ta. «Siin mulle kõik sobib ja kui saaks, siis pikendaks lepingut küll.» Pareiko enda sõnul on ka klubi tema teenetest huvitatud ja uuest lepingustki on juba juttu tehtud.

Kontrahti allakirjutamine on aga jäänud pidama ühe olulise nüansi taha. «Nemad on hetkel rääkinud 1+1 lepingust, kuid mina tahaksin sõlmida kokkuleppe kaheks aastaks,» selgitab Pareiko. «Muude tingimuste osas mulle kõik sobib, palgaga olen rahul.»

Poola meedia andmetel vaevleb Wisla tõsistes rahalistes probleemides, kuid Pareiko olukorda siiski ülemäära hulluks ei hinda. «Rahaga natuke raskusi on, kuid palka makstakse korralikult. Vaid preemiaid ja boonuseid ei ole meile viimasel ajal tasutud. Klubi juhid selgitasid aga olukorda ja leppisime kokku, et kaks kuud peame niimoodi hakkama saama.»

Lisaks on Pareikol südamel veel üks asi, mis ei lase nii kergelt uut koduklubi otsima hakata. «Me ise oleme ju praeguses olukorras süüdi. Wisla on olnud kogu aeg üks Poola liiderklubidest. Mängisime nüüdki Euroopas ja näitasime, et me ei ole väikesed poisid, kes midagi kardaksid. Tahan aidata meeskonnal kas sel või järgmisel hooajal tagasi kõrgele tasemele jõuda,» selgitas Pareiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles