Piltuudis: Raju võitleja Lauri Mägi saunas kaalu langetamas

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raju võitleja Lauri Mägi saunas kaalu langetamas.
Raju võitleja Lauri Mägi saunas kaalu langetamas. Foto: MMA Raju

Laupäeval toimuval MMA Rajul osalev Saaremaa võitleja Lauri Mägi teeb viimaseid pingutusi, et mahtuda õigesse kaalukategooriasse.

«Raju kaalumine toimub päev enne üritust, et sportlastel oleks rohkem aega võistluseks taastuda. Kuna kaalu langetamise protsess on väga intensiivne ja kestab mitu nädalat, siis võimaldab pikem taastumisperiood enne matši teha sportlastel võimsama esituse,» rääkis kaalumisest MMA Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar.

«Võistluseks kaalu langetades on võimalik kaotada 10 kuni 12 protsenti kehakaalust, pärast kaalumist hakatakse kohe vedelikutaset organismis taastama ning suurem kaal annab puuris kindlasti eelise vastase suhtes,» selgitas Tõnissaar.

Sportlik vabavõitlus on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala - poksi, maadluse ja judo - ning teised kahevõitlusalad. MMA Raju on Eesti sportliku vabavõitluse liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles