Treener kiidab: meil on tõeline meeskond

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskonna hea koostöö hoiab litri Eesti väravast eemal.
Meeskonna hea koostöö hoiab litri Eesti väravast eemal. Foto: Liis Treimann

«Meil on siin väga hea sisekliimaga tõeline meeskond – tänu sellele oleme kaks esimest kohtumist võitnud,» sõnas Eesti jäähokikoondise peatreener Dmitri Medvedev. Eesti alustas teise divisjoni MMi kahe võiduga, kusjuures vastasteks olid suurteks konkurentideks peetud Serbia ja Horvaatia.


Eriti rohkelt läks üksteist toetavat võitlusvaimu vaja eile, Horvaatiaga kohtumise viimasel kahel minutil. Eesti 3:2 eduseisul tekkis väravaesisel tõeline võitlus, mis päädis kahe Eesti koondislase ja ühe horvaadi eemaldamisega kaheks minutiks.

Kui minut enne lõppu teenis Eesti koondise kaitsja Ilja Urošev samuti kaheminutilise karistuse ja vastased asendasid väravavahi väljakumängijaga, pidi Eesti koondis saama kolmekesi vastu kuuele ründajale. Vapralt võideldes pidasid nad kaitses vastu ja noppisid väärt võidu.

Medvedevi sõnul oli turniiri avapäeval Hispaaniale napilt kaotanud Horvaatia eilseks justkui ümber sündinud. «Esimeses kohtumises tegutsesid nad aeglaselt, ent täna (eile – toim) olid kiirused hoopis teised,» rääkis treener. «Tegemist on hea meeskonnaga, kes võis esimesel päeval oma vastast lihtsalt alahinnata. Kaotus andis nende eneseuhkusele kindlasti tugeva hoobi.»

Eesti pääses eile 2:0 juhtima ja tundus, et võidu vormistamisega ei teki probleeme. Kuid teise perioodi alguseks oli horvaatidel varuks kavalus – nimelt leidsid nad, et Eesti koondise värvasuul seisnud Villem-Henrik Koitmaa uiskude küljes on üks liigne detail, ja esitasid kohtunikele protesti.

Kuna Koitmaa varustuse kohendamine võttis aega, pidi teise kolmandiku neli esimest minutit seisma väravasuul varuväravavaht Aleksandr Kolossov.

«Kui mänguliselt ei saada vastu, siis hakatakse igasuguseid asju välja mõtlema,» pahandas Medvedev. «Koitmaal olid jalas tavalised tehaseuisud ja ma ei saanudki täpselt aru, mis vastastele ei meeldinud.»

Horvaatial oli eile Eesti ees veel üks eelis. Turniiri avapäeval käisid nad jääl esimeses kohtumises, eestlased aga teises. Arvestades seda, et eilne mäng algas kohaliku aja järgi kell 13, jäi Eesti meestel vajalikku puhkeaega napimaks. Medvedevi hinnangul mõjutas see ka mängijate tegutsemist.   

Neljapäeva õhtul Serbiaga kohtudes jäi Eesti esimesel kolmandikul vastaste surve alla, ent pidas vastu ja pööras mängu teisel ja kolmandal kolmandikul enda kasuks. «Ma ei tahaks öelda, et Serbia oli nõrk vastane… äkki olime meie hoopis tugevad,» lausus Medvedev. «Siin käib ikkagi MM ja väga nõrku vastaseid polegi. Võib-olla vaid Uus-Meremaa on siin teistest veidikene madalama tasemega. Ülejäänute vastu tuleb võidelda viimaste sekunditeni.»

Täna on turniiril puhkepäev, pühapäeval kohtub Eesti aga Islandiga, päev hiljem on vastaseks Uus-Meremaa. Võimalik, et divisjoni võitja ja tulevaks aastaks aste kõrgemale tõusja selgub Eesti ja Hispaania viimases mängus.  

Islandil ei tekita jäähoki MM-turniir siiski ülemäära suurt kõmu. «Käsipall ja jalgpall on siin kindlasti populaarsemad, ent kodumeeskonna esimese kohtumise ajal oli tribüünidel umbes tuhat inimest,» rääkis MMil koondise arsti ülesandeid täitev alaliidu president Jaan Mölder.

Tohtrina tõstis Mölder esile MMil valitsevat meditsiinilise teeninduse taset. Pärast esimest mängu läks seda vaja ka Eesti koondisel – Urušev sai tugeva hoobi rindkeresse ja eile hommikul kahtlustas Mölder roidemurdu. Nii hull siiski asi polnud ja mees sai eile mängus kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles