Isinbajeva sõlmis miljonitehingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: AFP / Scanpix

Teivashüppe olümpiavõitja Jelena Isinbajev sõlmis hiiglasliku sponsorlepingu Hiina suurima spordiriiete keti Li Ningiga, vahendab Iltalehti Reutersi uudist.

Viieaastane leping teeb venelanna väidetavalt igal aastal 1,5 miljoni dollari ehk enam kui 18 miljoni krooni võrra rikkamaks.

Tehing on mitmeti enneolematu. Esiteks pole Hiina ettevõtted kunagi varem selliseid summasid sporditurundusse investeerinud.

Lisaks on kergejõustiku kohta tegemist haruldaselt suure rahaga. Isegi Pekingi olümpial sprindidistantse valitsenud Usain Bolt pole nii kopsakaid lepinguid sõlminud.

Li Ningi esindaja Wang Shiyong lepingu sõlmimist ei kinnitanud, kuid tunnistas, et läbirääkimised käivad tõepoolest.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF valis teivashüppe mitmekordse maailmameistri ja olümpiavõitja Isinbajeva 2008. aasta kergejõustiklaseks.

Varem on Isinbajeval olnud sponsorleping Adidasega.

Li Ning on endise riistvõimlemise olümpiavõitja Li Ningin asutatud firma. Li võitis 1984. aasta olümpial kolm kuldmedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles