Taaramäe elas üle hirmuäratava kukkumise

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Erakogu

Rein Taaramäe oli sunnitud katkestama Hispaanias sõidetud Castilla y Leoni velotuuri, sest sõitis kiirel laskumisel teelt välja kuristikku. Vaid õnnekombel ei saanud eestlane tõsiselt vigastada.


«Saime pundiga grupil eest ära ja pärast tõusu oli laskumine,» kirjeldas Taaramäe olukorda. «Vajutasin aga hoogu juurde – omast arust suuri riske ei võtnud, aga paljudele on see kindlasti suur kiirus,» arutles ta.

Kiire laskumise lõpuosas oli Taaramäe juba jäänud koos konkurendiga kahekesi, kui eestlase rattal purunes esijooksu kumm. «Vaatasin hetk enne kompuutrilt, et kiirus oli 92 km/h,» kirjeldas Taaramäe peadpööritavat kogemust. «Pärast selgus, et kompuuter oli seisma jäänud 52 km/h peal – see pidi olema teelt väljalendamise hetk. Korralik kiirus…»

Taaramäel oli õnne, et teeserva taga ei oodanud ees kaljud. «Panin hüppega teelt välja, nõlv oli oma 45 kraadi,» kirjeldas ta. «Õnneks oli maa samblane, mitte kaljune. Õhus keerasin kuidagi külje ette ning maandusin vasaku külje ja käe peale – vedas, et peaga vastu mõnda puud ei lennanud.»

Arstid sidusid Taaramäele käe sidemega kaela, kuid sportlane ise loodab, et luu katki ei ole. «Valus on küll, aga mitte nii valus. Öeldi, et äärmisel juhul pean pausi pidama kolm nädalat, parema õnne korral aga vaid paar-kolm päeva.»

Mononukleoosi tõttu umbes kuuajalise võistluspausi teinud Taaramäele oli Castilla y Leon pärast tervenemist esimene võistlus. «Trenni tegin vahepeal Eestis viibides piisavalt, aga turisti tempos, isegi ühtegi sprinti ei proovinud. Esimesel päeval oli tuuril keeruline, teisel juba parem.»

Järgmisena tahab eestlane võistelda 27.–29. aprillini toimuval Astuuria tuuril. «Seal kavatsen kindlasti stardis olla. Võtan seda kõva trennina, ettevalmistus on suunatud Tour de France’ile. Enne ei ole mõtet ennast hirmkõvasse vormi ajada,» lausus Taaramäe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles