Eesti sai üllatusolümplase

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Talts
Evelin Talts Foto: Indrek Gutmann

«Nägin finišisse jõudes aega 2:39.20! Super!» Need sõnad kuuluvad Evelin Taltsile, kes täitis Rotterdami maratonil Londoni olümpiamängude B-normi.


Jooksuportaal vahendas, et nelja aasta tähtsaimale jõuproovile pääsemiseks tuli joosta vähemalt 2:43, seega jäi elu eesmärgi täitnud Taltsil veel piisavalt varu.

Taltsi treeneri Urmas Randma sõnul püsis õpilane kenasti graafikus ja neli kilomeetrit enne lõppu näis normi ületamine olevat kindel. Talts tõusis oma tulemusega Eesti kõigi aegade edetabelis 4. kohale.

Naistest võitis maratoni rajarekordiga 2:18.57 etiooplanna Tiki Gelana. Teise koha sai 36-aastane kahe lapse ema Valeria Straneo Itaalia rekordiga 2:23.44. Ühtlasi täitis temagi Londoni olümpia normi ja osaleb Itaalia koondise koosseisus olümpial maratonijooksus.

Meestest said maratonil kaksikvõidu etiooplased. Esikoha võttis Yemane Adhane ajaga 2:04.48. Teisena lõpetas kaasmaalasega 40 kilomeetrit koos jooksnud Getu Feleke 2:04.50ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles