USA dopinguskandaalid koguvad tuure

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps 2009. aasta jaanuaris.
Michael Phelps 2009. aasta jaanuaris. Foto: AFP / Scanpix

USA avalikkust raputasid eelmise nädala lõpus järjekordselt kaks dopinguskandaali, kui selgus, et mitmed profipesapallurid, nende hulgas ka Alex Rodriguez, patustasid aastaid steroididega.

Naljakal kombel aga ei ole ühele kõrgemapalgalisemale mängijale Rodriguezele selle eest mingit võistluskeeldu antud, kuigi mees tunnistas ESPNile, et tarvitas anaboolseid steroide kolm aastat alates 2001. hooajast, vahendab Reuters.

Nii on mitmed USA meediaväljaanded asunud hoogsalt võrdlema keelatud ainete eest määratud karistusi.

Järjest enam mõistetakse hukka imeujuja Michael Phelpsile määratud kolmekuist keeldu kanepi suitsetamise eest, kuid pesapallitäht Rodriguez jäi sootuks karistamata.

Probleemi nähakse eelkõige selles, et kui kanep pärsib sportlaste sooritusi, siis anaboolsed steroidid on keelatud just oma sooritust parandava toime tõttu. Lisaks eksis Phelps vaid ühe korra, kuid Rodriguez valetas avalikkusele aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles