Kuremaa alistas üllatuslikult KK Pärnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuremaa mängija takistab kohtumises Tarvase vastu Kristo Saage rünnakut.
Kuremaa mängija takistab kohtumises Tarvase vastu Kristo Saage rünnakut. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Korvpalli meistriliigas sündis kolmapäeval meeldiv üllatus, kui Kuremaa SK noormängijad alistasid võõral väljakul KK Pärnu/Catweesi 68:62 (26:35).

Seejuures võitis Kuremaa neljanda veerandaja täiesti uskumatu skooriga 33:9, kirjutab basket.ee.

Veel neljanda veerandaja alguses juhtis Pärnu meeskond 55:35, ent järgmise kuue minutiga tegi Kuremaa 22:0 spurdi ja asus juhtima! Mehise spurdi peategelaseks kerkis Martin Pärn, kes tõi kõnealuse kuue minuti jooksul kõik oma tänased 12 punkti! 

Järgnenud põnevate lõpuminutite kangelaseks osutus aga Martin Dorbek, kes tabas viimase kahe minutiga kaks kaugviset (viimase 5 minuti jooksul kokku kolm kaugviset ja kõik oma 9 punkti). Neist teine viis Kuremaa poolteist minutit enne mängu lõppu ette 62:58.

Veel minut hiljem sai ründelauast palli Jaan Puidet, kelle korv tõi tabloole 66:60 ja kindlustas Kuremaale üllatusvõidu. Puidet oli täna üks Kuremaa parimaid 11 punkti ja 13 lauapalliga, sh 6 ründelauast. Puideti ja Pärna kõrval skooris Kuremaa parimana 13 punkti Taavi-Peeter Liiv. Nii Liiv kui Pärn mängisid seejuures elu esimese Meistriliiga-mängu.

Pärnu poolel tõi Rannar Raap 14, Allar-Raul Antson 13 punkti. Mõlemad tegid oma isikliku meistriliiga-rekordi. 

Rekordiga sai hakkama ka Raido Ringmets, kes kogus selle hooaja rekordilise lauapallide saagi - 19! 11 ründelauapalli on aga juba meistriliiga kõigi aegade tippklassist. 

Pärnu meeskonna kaitseks tuleb öelda, et vigastuse tõttu puudus enamik nende tagaliinist - lisaks juba varem vigastatud Marko Riisile ja Mario Poluskile ning mängijakarjääri lõpetanud Rait Käbinile puudus täna ka pärnakate viimase aja üks parimaid, Janar Soo.

Väärib veel tähelepanu, et Kuremaa tabas 25 kaugviskest 10, Pärnu aga nutused 16st 1. Kokkuvõttes jäi mõlema meeskonna visketabavus alla 40 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles