Raske trauma saanud Taaramäed ootab ees pikk võistluspaus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaramäe peab Castilla velotuuril saadud luumurru tõttu kuu aega kipsis käega olema.
Taaramäe peab Castilla velotuuril saadud luumurru tõttu kuu aega kipsis käega olema. Foto: Rein Taaramäe

Cofidise klubi rattur Rein Taaramäe katkestas ränga kukkumise tõttu Hispaanias sõidetud Castilla y Leoni velotuuri. Esialgu tundus, et eestlane pääses raskemate vigastusteta, kuid nüüdseks on selgunud, et Taaramäe murdis käeluu ning peab kuni kolme kuu pikkuse võistluspausi pidama.

«Õhus keerasin kuidagi külje ette ning maandusin vasaku külje ja käe peale – vedas, et peaga vastu mõnda puud ei lennanud,» kirjeldas Taaramäe kukkumist. Arstid sidusid Taaramäele käe sidemega kaela, kuid sportlane ise lootis, et luu katki ei ole. Nii hästi siiski ei läinud ja täna kirjutab rattur oma blogis, et peab pikema võistluspausi pidama.

«Keha inertsi jõud väänas käe liigesest välja ning rebestas vasakul poolel käe sees oleva kapsli ning käsivarrel olnud sidemed puruks. Samal ajal puutusid küünarliigeses kodarluu pea ning küünarluu alumine ots omavahel kokku ning õlavarre luu murdis oma jõuga kodarluu peasse mõra ning väikese tüki,» kirjeldab Taaramäe olukorda oma blogis.

«Kuna esialgu käsi väga valus polnud, siis ei osanud midagi säärast kahtlustada ning arvasin, et paari-kolme päevaga olen OK. Teisipäeval panid siiski tublid Tartu arstid käe kipsi ning lisainfoks öeldi, et kuu aega kipsi, 2-3 kuud taastumiseks. Kõige raskem on taastada käe liikumist, käsi ei läinud sirgeks ega üle 90 kraadi kõveraks. Et neid funktsioone tagasi päris 100% endiseks saada, läheb aega jõuludeni. Siiski lausuti, et tegemist on healoomulise murruga ja olen õnnelik mees.»

«Edastasin kogu info Prantsusmaa meeskonna arstile, kes pärast konsulteerimist mingi spetsialistiga ning meeskonna bossidega, leidis mulle võimaluse asuda mõneks ajaks ümber Biarritzi linna tippsportlastele mõeldud taastusravikeskusesse, kus tegeletaksse raskemate traumadega. Tahaks optimist olla, kuid prantslased pole päriselt mu kätt veel läbi vaadanud ning ise ma seekord nii optimistiks ei jääks. Loodan, et prantslasedki suudavad imet teha. Trenni pole alates Castillast teha saanud. Kõik planeeringud lendasid siis vastu taevast ning selle hooaja plaanidest ei oska hetkel miskit kokku valetada. Ideaalis sõidan Dauphine´i velotuuril, halvemal juhul jääb vahele Tour de France,» kirjutab Taaramäe.

Vaata röntgenipilte Taaramäe blogist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles