Suur finaal: Tartu Pere Leib alistas avalahingus Tallinna Selveri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmine kord kohtusid meeskonnad Eesti-Läti ühisliiga finaalis, kus oli parem Tartu Pere Leib.
Eelmine kord kohtusid meeskonnad Eesti-Läti ühisliiga finaalis, kus oli parem Tartu Pere Leib. Foto: Andres Haabu / Postimees

Täna õhtul tehti algust võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalidega, kus on vastamisi Tallinna Selver ja Tartu Pere Leib. Seeria esimene kohtumine peeti Kalevi spordihallis ja raske 3:2 võidu võttis Tartu meeskond.

Mängu eel:

Selle hooaja jooksul on mõlemad meeskonnad juba ühe karika võitnud – Tallinna Selver võitis Eesti karikavõistlused ning Tartu oli parim Eesti-Läti ühisliigas. Neljast omavahel peetud kohtumisest on Selver võitnud kolm ning Tartu ühe. Tallinlaste ainus kaotus pärinebki ühisliiga finaalist, kus tunnistati Pere Leiva 2:3 paremust.

Postimees toob mängu käigu geimide kaupa lugejani.

Mängu käik: Tallinna Selver - Tartu Pere Leib 2:3

1. geim: 19:25. Avageimi võitis Tartu meeskond. Geimi algus sujus paremini Selveril, kes läks juhtima 10:6. Tartlased viigistasid 14:14, haarasid siis omakorda juhtohjad ning võitsid esimese vaatuse 25:19.

2. geim: 25:21. Teise geimi võitis Selver. Tasavägiselt alanud teises geimis läks Selver seisult 18:18 oma teed ning võitis 25:21.

3. geim: 25:18. Geimi algus oli võrdne, ent viigiseisult 8:8 ei andnud Selver enam Pere Leivale mingit võimalust ja võttis kindla 25:18 võidu.

4. geim: 18:25. Neljas geim kulges punkt-punkti mängus, kuni Tartu seisul 19:16 väikese edu sai. Õige pea oli seis 22:18, siis võttis Selveri peatreener mõtlemisaja, ent rohkem nad punkte ei saanudki ja Tartu meeskond viigistas seisu 2:2.

5. geim: 9:15. Otsustavas geimis haaras Tartu meeskond juhtohjad ja läks 12:7 ette ning võitis viienda geimi 15:9 ning kogu kohtumise 3:2.

Otsepilti mängust näitab tipikas.tv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles