Taaramäe Tour de France’ist: pigem olen negatiivne

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe vasakult käelt võeti kips maha.
Rein Taaramäe vasakult käelt võeti kips maha. Foto: blog.paf.com/ratta-rambo

Tänavusel hooajal mononukleoosi tõttu vahepeal sunnitud võistluspausi pidanud Rein Taaramäed tabas eelmise nädala lõpus uus tagasilöök, kui ta kukkus Castilla velotuuri viimasel etapil ja vigastas vasakut kätt. Nüüd on selge, et halvema stsenaariumi korral võib eestlane suvel jääda Tour de France’il kõrvaltvaatajaks.


Esmalt lootis rattur pikemat võistluspausi vältida, kuid visiit arsti juurde näitas, et kukkumise tagajärjel on kodarluu peas mõra ning lisaks on sealt ka väike tükk lahti, veel väänas ta kokkupõrkel puuga käe liigesest välja ja vigastas sidemeid. «Teisipäeval pandi kips peale ning pean nüüd seda kuu aega kandma. Seejärel kulub umbes kaks kuni kolm kuud taastumiseks,» avaldas Taaramäe Postimehele.

Arstide käest saadud sõnum tähendab seega, et eestlane võib jääda kõrvale aasta tähtsaimalt velotuurilt Tour de France’ilt, mis algab tänavu 30. juunil ehk natuke rohkem kui kahe kuu pärast. «Kõige targemate arstide jutu järgi, keda ma kõige rohkem usaldan, olen pigem negatiivselt meelestatud,» sõnas Taaramäe võimaluste kohta osaleda tänavusel Prantsusmaa velotuuril.

«Kõige raskem on taastada käe liikumist, käsi ei läinud sirgeks ega üle 90 kraadi kõveraks. Et neid funktsioone päris sada protsenti endiseks saada, läheb aega jõuludeni. Siiski lausuti, et tegemist on healoomulise murruga ja olen õnnelik mees,» lisas rattur oma blogis.

Pärast käe kipsipanemist ja Cofidise meeskonna arstile info edastamist tuli Taaramäel ette võtta teekond Prantsusmaale. Esmalt kohtub ta täna Pariisis ühe tunnustatud arstiga ja võtab siis juba ette teekonna Lõuna-Prantsusmaale Biarritzi-nimelisse linna, kus asub tippsportlastele mõeldud taastusravikeskus.

«Tiimikaaslasel olevat sama jama eelmine aasta olnud, keskuses saadi kolme nädalaga asi ühele poole. Tahaks optimist olla, kuid prantslased pole päriselt mu kätt veel läbi vaadanud ning ise ma seekord nii optimistiks ei jääks. Loodan, et prantslasedki suudavad imet teha,» märkis Taaramäe blogis.

Siiski avaldas ta lootust, et Prantsusmaal tal täna kipsi maha ei võeta, sest kui praegust traumat korralikult välja ei ravi, võib see edaspidisele karjäärile negatiivset mõju avaldada. «Tegemist on oma ala spetsialistiga, keda paljud kiidavad. Tema juurde suunati mind klubi poolt,» lisas Taaramäe arsti kohta, kellele ta täna oma viga saanud kätt näitab. «Varasemalt pole ma ühtegi luud ära murdnud. Siiamaani oli mul üsna õnnelikult läinud. Nüüd tuleb aga teine sundpuhkus järjest, kes teab, milleks see hea on.»

Samas tunnistas rattur, et Castilla tuuril tundis ta ennast juba hästi ning vahepeal põetud mononukleoos talle suurt jälge ei jätnud. «Tunne oli väga hea. Enda kohta olin küll alavormis, kuid minu alavorm lubas sellel tuuril üsna korralikult sõita,» hindas Taaramäe.

Kui praegu on võimalus, et eestlane jääb juuni lõpus algavalt Tour de France’ilt kõrvale, siis ratturi sõnul võib ta asjade sobival kokkulangemisel taas ratta stardijoonele lükata 3. juunil algaval Dauphine’i velotuuril. «Kui saaks enne kuu aega trenni teha, siis võiks võistelda küll,» vaatas Taaramäe aasta suurima velotuuri poole. «Praegu lendasid kõik plaanid vastu taevast ja konkreetseid sihte on raske seada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles