Force India meeskond ei osalenud teisel vabatreeningul

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Force India autod tänasel teisel treeningsessioonil Bahreini rajal ei käinud.
Force India autod tänasel teisel treeningsessioonil Bahreini rajal ei käinud. Foto: SCANPIX

Force India vormel-1 meeskond otsustas turvakaalutlustel loobuda Bahreini etapi tänasel teisel vabatreeningul osalemisest.

Kolmapäeval sattus neli lennujaamast pealinna Manamasse teel olnud tiimiliiget rünnaku ohvriks, kui nende bussi pihta visati bensiinipomm. Tõenäoliselt sattusid nad küll lihtsalt valel ajal valesse kohta ehk politsei ja demonstrantide vahelise kähmluse keskele ning rünnak polnud otseselt meeskonna vastu suunatud, ent kaks inimest otsustas sellegipoolest tagasi kodumaale pöörduda. Kõigest sellest tulenevalt soovib Force India meeskond täna täies koosseisus enne pimeduse saabumist tagasi oma hotelli jõuda.

Tiimijuhi asetäitja Bob Fernley kinnitas Guardianile siiski, et etapist loobumist Force India ei kaalu. «Kvalifikatsioonis ja võidusõidul oleme kohal. Praegu pidime aga tagama selle, et kõik meie töötajad ennast turvaliselt tunneksid,» lausus ta.

Samuti ei olnud Fernley nõus etapi korraldamise läbi surunud FIAt selle eest hukka mõistma. «Mitte keegi ei püüdnud väita, et siin on sajaprotsendiliselt turvaline. Teadsime kõik, et siiatulek on seotud kergete riskidega ning neid riske tasub Bahreini tuleviku nimel võtta,» märkis ta. Küsimuse peale, miks vaid Force India teise vabatreeningu vahele jätab, vastas Fernley: «Sest me oleme hetkel ainsad, keda need sündmused on otseselt puudutanud. Emotsioonid ja loogika ei käi alati kokku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles