Mulgikrossi valitsejaks kerkis Gert Krestinov

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov
Gert Krestinov Foto: Erakogu

Koduse kevadise krossihooaja avas laupäeval Holstre-Nõmme krossirajal peetud Mulgikross, mille suveräänseks valitsejaks kerkis Gert Krestinov.

MX Open klassis startinud Route77Energy MVR-D Honda sõitjal Krestinovil on juba kirjas ka selle hooaja esimesed MM-sarja punktid. Kvalifikatsioonis pidi Eestis Motoextreme meeskonna all sõitev Krestinov aga leppima teise ajaga, 0,9 sekundit oli temast kiirem Toms Macuks (Suzuki).

«Ma pole ammu siin sõitnud, rada on ka muudetud, 10 minutiga ei saanud seda nii selgeks ja ega need Läti poisid ju ka papist pole,» kommenteeris Krestinovi Ruudulipp.ee vahendusel.

Avasõidus aga ei jätnud Krestinov kahtlusteks ruumi, kui võitis selle veenva eduga, edestades teiseks sõitnud Miika Oinoneni (KTM) 13,4 sekundiga. Hea esituse tegi MX3 klassi MM-sarjas osalev Heido Havam (AKR KTM Racing, KTM), kes oli pikalt kolmandal kohal. Siiski pidi ta alla vanduma Macuksile, kes lõpetas kolmandal kohal, Havam oli neljas.

Teises sõidus võttis Krestinov taas võidu, Macuks oli teine ja kolmandaks sõitis end Marko Jumpanen (Honda) Soomest. Avasõidus hästi esinenud Havami start ebaõnnestus ja mees sai minema viimasena. 11 minutit kestnud sõidus suutis ta tõusta 13. kohale. Eestlastest mahtus esikümnesse Jüri Triisa (RedMoto Honda Racing, Honda), kes avasõidu kukkumise tõttu katkestas. Teises sõidus oli ta seitsmes.

Kolmandaski sõidus läks võit Krestinovile, kes sellega tagas endale ka võidu kokkuvõttes. Sõidus oli teine Davis Livs (Kawasaki), kes edestas oma kaasmaalast Toms Macuksit, kes tuli kokkuvõttes teisele kohale. Kolmas oli kokkuvõttes Miika Oinonen.

MX2 klassis võitis kaks esimest sõitu Rannar Uusna (KTM Racing Team, KTM), kuid pidi kolmandas mootoririkke tõttu katkestama ja sõiduvõidu noppis Kristjan Rätsep (RedMoto Honda Racing, Honda).

85 cc klassis võitis avasõidu Joel Kohlemainen (KTM) Soomest, järgmises kahes sõidus oli aga kiireim lätlane Tomass Sileika (KTM), kes sai võidu ka kokkuvõttes. 65 cc klassis sai kokkuvõttes võidu Kristo Tarasov (Roosna-Alliku MK, KTM).

Loe Ruudulipp.ee täispikka ülevaadet võistlusest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles