Taaramäe vigastatud käelt võeti kips juba maha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: PP

Reedel Pariisis põhjalikud uuringud läbinud profiratturil Rein Taaramäel võeti viga saanud vasaku käe pealt kips juba maha ning prantslased lubasid Cofidise meeskonna liidri kolme nädalaga terveks teha ja taas rattasadulasse aidata.



«Kips võeti maha. Käsi liigub paremini. Nüüd saan isegi juba sokke jalga panna, varem ma seda teha ei saanud,» rääkis Taaramäe Postimehele. «Käsi fikseeriti ära spetsiaalse toega. Pool päeva on see peal ja siis teine pool ei ole.»

Castilla velotuuril kukkunud ratturil tuvastasid mäletatavasti Eesti arstid kodarluu peas mõra ning lisaks on sealt väike tükk lahti, rebenenud olid ka sidemed. «Natuke kartsin seda kipsi mahavõtmist, kuid teisest küljest pidi see kips peal olema teisipäevani ehk maha võeti see kolm päeva varem,» lisas Eesti edukaim rattaproff.

Täna läheb Taaramäe edasi Lõuna-Prantsusmaale Biarritzi, kus asub tippsportlastele mõeldud taastusravikeskus. Samas on ravi saanud ka eestlase tiimikaaslane Cofidisest, kes paranes samalaadsest vigastusest just kolme nädalaga.

«Olen seal kuni kolm nädalat. Arstide arvates saan ma seejärel maanteel treenida. Praegu saan pukki sõita, mis iseenesest on kõige raskem treeningmeetod,» sõnas Taaramäe, kes kavatseb niimoodi harjutada kolm kuni neli tundi päevas.

Praegust olukorda hinnates tunnistas rattur, et Tour de France’i poole võib nüüd juba optimistlikumalt vaadata. «See variant on alati olemas, et ma ei saa Tour de France’il sõita, kuid praegu olen ma küll optimistlikult meelestatud,» lisas Taaramäe.

Esimesed stardid plaanib rattur traumast taastumise järel teha Eestis. Samas on ta varemalt maininud, et eduka paranemise korral võib kõne alla tulla ka osalemine 3. juunil algaval Dauphine’i velotuuril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles