Saue ja Tobrelutsu tervis korras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eesti viimaste aastate edukaimat laskesuusatajat Eveli Sauet tabas jaanuari lõpus Anterselva MK-etapil kerge külmetus, vahetult enne Lõuna-Koreasse maailmameistrivõistlustele sõitmist selgus, et ka Indrek Tobrelutsu tervis on korrast ära – arstid tuvastasid tal kroonilise bronhiidi.


Eesti koondise peatreeneri Kristjan Oja sõnul on haigustest nüüdseks võitu saadud. «Õnneks need ei olnud nii sügavad kui eelmisel aastal, siis võtsid haigused meil natuke rohkem jalad alt ära, nüüd läks kuidagi valutumalt,» vihjas Oja möödunud aasta algusele, mil Saue vahetult enne MMi üsna tõsiselt haigestus, toona jättis see jälje ka tema vormile. «Evelile pani see eelmisel aastal ikka paraja põntsu, siis ta põdes ka kauem, aga sel aastal pääsesid sportlased kergelt, saime haigusele kohe jälile ja ravi peale.»



Oja hinnangul tänavu külmetused kellegi vormile suurt mõju pole avaldanud. «Kohapealsed ettevalmistused on näidanud, et töövõime ja kiiruslik pool on säilinud, võistlus annab vastuse, kas oleme suutnud ka tippvormi parandada,» tõdes Oja. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles