Serviti ja Kehra juhivad seeriaid 2:0

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti ja HC Kehra Balti liiga finaalis vastamisi.
Põlva Serviti ja HC Kehra Balti liiga finaalis vastamisi. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eesti käsipallimeistrivõistluste poolfinaalides juhivad HC Kehra ja Põlva Serviti kolme võiduni peetavaid seeriaid 2:0.

Serviti alistas täna 32:27  HC Viimsi/Tööriistamarketi, Pavel Turajev viskas võitjate kasuks 8 väravat, Viimsi parim oli 9 väravaga Tarmo Ulla.

Kehra oli teises paaris 29:22 üle Viljandist, Uku-Tanel Laastult võitjatele 9 väravat, Viljandi parim oli 7 tabamusega Kristo Voika.

Mängude eel:

23.04. (kell 18.30) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC – HC Kehra

Omavahelised mängud. Põhihooaeg. 1. ring: 21:26; 2. ring: 19:29; 3. ring: 24:28; 4. ring: 38:27. 1. poolfinaal: 20:29.

Esimene poolfinaalkohtumine Kehras kulges võõrustajate taktikepi all, kes juhtisid poolajavileks 15:7 ja võitsid mängu 29:20. Viljandi peatreener Marko Koks ei jäänud hoolealuste tegutsemisega päris rahule. «Kohe alguses jäime realiseerimisega hätta, ega suutnud Kehra väravavahti Mikola Naumi üle mängida,» meenutas Koks. «Teisel poolajal tegutsesime enam-vähem normaalselt, kuigi vahe oli juba sees. Pilt polnud hull, rahule võib jääda kaitsega, ka tehnilist praaki ei teinud me kuigi palju.»

Koks usub, et Viljandi võib Kehraga võrdselt mängida. «Meil on oma võimalused olemas, pealegi toimub seekordne matš Viljandis,» lausus Koks. «Mänguplaanis pole muuta meil suurt midagi, kuid mehed peavad üle saama aukartusest Kehra väravavahtide ees. Selleks tuleb tugevamalt peale visata ja enne mängu iseendaga psühholoogilist tööd teha.»

Kehra juhendaja Jüri Lepa sõnul ei suutnud nad veel enda parimat taset näidata. «Pikk paus andis tunda, kuid saime võidu kätte ja play-offis ongi see kõige tähtsam,» rääkis Lepp. «Skoor võinuks meie poolt suuremgi olla, aga me ei aja taga väravate vahet. Kui edu sees, siis saavad kõik mänguaega.»

Lepp loodab, et mehed panevad teises kohtumises hoogu veelgi juurde. «Praegu on tegemist meistrivõistluste otsustava faasiga ja tagasi hoidma me ennast ei pea,» tõdes Lepp. «Kavatseme oma mängu veelgi parandada ning loodame seeria ära lõpetada nii kiiresti kui võimalik.»

23.04. (kell 19.30) Viimsi Keskkool: HC Viimsi/Tööriistamarket – Põlva Serviti

Omavahelised mängud. Põhihooaeg. 1. ring: 23:32; 2. ring: 17:37; 3. ring: 21:33; 4. ring: 15:34. 1. poolfinaal: 24:32.

Seeria esimene mäng Põlvas kuulus Servitile, kes juhtis avapoolaja järel 16:12 ning võttis võidu 32:24. «Meie mängupilt hull polnud, ent parandamisruumi jagub,» lausus Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen. «Aga ka Serviti ei näidanud oma parimat mängu.»

Pinnonen lisas, et teisele mängule ilmselt minnakse parimas rivistuses. «Seekord peaksid kohal ka Priit Kotsar ja Risto Sidok, kes tööülesannete tõttu jäid avakohtumisest eemale,» sõnas Pinnonen. «Kui saame kõik põhimehed kokku, siis on lootust paremale tulemusele kui see, mille esimeses matšis välja mängisime.»

Servitit tabas avakohtumises tagasilöök, sest Kristjan Muuga vigastas põlve ning peab palliväljakutelt eemal olema kolm-neli kuud. «Kristjan tegi karjääri üht parimat hooaega ja olime leidmas talle välisklubi, ent nüüd lükkus kõik edasi,» rääkis Serviti juhendaja Kalmer Musting. «Lisaks Muugale on vigastustega väljas Priit Jõks ja Tauri Volt, haigusega võitleb Siivo Sokk. Seega saame arvestada 12 mängijaga.»

Mustingu sõnul ei näidanud meeskond avamatšis sellist käsipalli nagu võinuks. «Pikk paus andis tunda. Praegu ongi raske öelda, kas tippvormi üldse suudame saavutada,» arutles Musting. «Esimene poolfinaal meie jaoks lihtne polnud. Me ei suutnud õiget tempot üles kruvida, lisaks jättis soovida üksteisemõistmine ja meeskondlik kaitse. Viimsi tegutses hästi ning mina pean seeria võtmemänguks just eesseisvat teist kohtumist. Kui alistame nad võõrsil ja lähme 2:0 ette, siis on Põlvas toimuvaks kolmandaks matšiks kõik trumbid meie käes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles