Madridis mängitakse seninägematul sinisel liival

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Mastersil mängitakse sellest aastast sinisel liival.
Madridi Mastersil mängitakse sellest aastast sinisel liival. Foto: madrid-open.com

Äsjalõppenud Monte Carlo Masters-sarja tenniseturniir on igal aastal maailma parimatele meestennisistidele avalöögiks liivaväljakuhooajale. Enne Prantsusmaa lahtiseid meistrivõistlusi on kavas veel Madridi ja Rooma Mastersid, kuid Madridis ootab mängijaid tänavu midagi sootuks uut.

Nimelt mängitakse käesolevast hooajast Madridi turniiri sinisel liival. Korraldajate sõnul polnud tegemist hetke ajel tehtud otsusega, vaid see idee küpses nende peades juba aastaid. Üheks peamiseks põhjuseks, miks tavapärane punane liiv asendati sinisega, oli pealtvaatajate mugavus – nimelt paistab kollane tennisepall kontrastse sinise pealt kordades paremini välja.

Maailma tippmängijad on selle muudatuse osas aga üsna kõhkleval seisukohal. «Selle ajastus teeb selle mängijatele keeruliseks,» vahendab Reuters edetabeli neljanda numbri Andy Murray arvamust. «Ma pole kunagi sinisel liivaväljakul mänginud ja mul pole õrna aimugi, kuidas pall sellisel väljakul liigub.»

Ka maailma esireket Novak Djokovic oli rahulolematu. «Olen sellest paljudega rääkinud ja kõik tippmängijad ütlesid, et neile see ei meeldi,» sõnas Djokovic. «Ma pole kunagi sinisel liival mänginud. Rafael Nadalile see ei meeldinud, Roger Federerile samuti mitte. Kui tippmängijad pole selle muudatusega rahul, miks siis sellist asja üldse teha?»

«Kindlasti saab see olema huvitav,» jätkas Djokovic ning lisas, et on mängijatelt, kes seda väljakut katsetanud, kuulnud, et pallipõrge on sinisel liival teistsugune. «Selliseid otsuseid ei tohiks ilma mängijatega arutamata teha.»

Madridi Masters algab 6. mail.

Sinisest liivaväljakust saab täpsemalt lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles