Tarmo Kink lahkus Lvivi Karpatõst

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaale naasnud Tarmo Kink Kalevi ja Tarva poolfinaali mängu jälgimas.
Kodumaale naasnud Tarmo Kink Kalevi ja Tarva poolfinaali mängu jälgimas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondislane Tarmo Kink lahkus Ukraina kõrgliigas palliva Lvivi Karpatõ ridadest. Juba kodumaale saabunud Kink oli eile Kalevi spordihallis tunnistajaks Eesti korvpallimeistrivõistluste põnevuskohtumisele, kus BC Kalev/Cramo alistas poolfinaalseeria avamatšis 92:84 Rakvere Tarva.


Kink võtab enda sõnul praegu aja maha ning aktiivselt uue klubi otsingutega tegelema ei hakka. «Tegemist on olnud uskumatult kehva hooajaga. Praegu puhkan ja siis vaatan, mis edasi saab,» tunnistas mängumees.

Kink sõlmis ukrainlastega lepingu enne Eesti koondise kohtumist El Salvadoriga ning Ukraina klubiga liituski ta pärast USAs toimunud sõpruskohtumist. Seejärel sai ründaja paaris matšis vahetusest väljakule ning korra kuulus ta ka meeskonna algrivistusse, kuid kahes viimases kohtumises ta enam mänguks üles antud Karpatõ rivistusse ei kuulunud. Samas sai ta mängupraktikat klubi reservmeeskonnas.

Kingi sõnul ei soovinud ta nagunii Karpatõs jätkata ning viimastes voorudes ei oleks olnud tal lootust väljakule pääseda ning seetõttu lõpetati poolte kokkuleppel ka leping.

Lvivi klubiga kahe kuu pikkuse kontrahti sõlminud eestlasel oli lepingus punkt, et kokkulepet võib kahepoolsel nõusolekul kahe aasta võrra pikendada, kuid Kingi sõnul ta Ukrainasse enam tagasi ei lähe.

Eelmisel hooajal veel Euroopa liiga alagrupiturniiril mänginud Karpatõl on tänavune hooaeg kulgenud üle kivide ja kändude ning riigi meistrivõistlustel hoitakse 20 silmaga alles 14. ehk tagantpoolt kolmandat kohta (kaks kehvemat klubi kukuvad tulevaks hooajaks esiliigasse – toim). Samas on neist tagapool asetsevad meeskonnad kogunud nendega sama palju punkte, hooaja lõpuni jääb praegu veel kaks vooru.

Siiski usub Kink, et Eesti koondislastest veel Sergei Zenjovi tööandjaks olev meeskond mängib ka tuleval hooajal kõrgliigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles