SEB 31. Tartu Rattaralli sõidetakse tagurpidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB 30. Tartu Rattaralli
SEB 30. Tartu Rattaralli Foto: Kaimo Puniste

27. mail sõidetakse Tartu Rattarallit 31. korda ning sellel aastal on korraldajatel osalejatele üllatus – rattaralli pikk distants kulgeb tavapärasele vastupidises suunas.

Kui lühikese distantsi sõitjad on sellise raja kulgemissuunaga juba tuttavad, siis pikka distantsi ei ole varasemalt selliselt sõidetud – see kulgeb Tartust otse mööda Valga maanteed Elvasse, pöörab Hellenurme peale ja kulgeb mööda Rõngu-Otepää maanteed Otepääle.

Otepäält minnakse paremale Pühajärve suunas, läbitakse Sihva küla ja liigutakse Sangaste poole kuni tehakse tagasipööre Otepää poole Risttee ristis.

Siin punktis on rattaralli raja kõige kaugem punkt stardist – nii on see olnud traditsiooniliselt juba aastakümneid. Sõit jätkub, kui Ristteelt sõidetakse Ilmjärve ja Munamäe kaudu uuesti Otepääle, sealt mööda Tartu maanteed Pangodisse ning pärast Pangodi läbimist ning Kiisa mäe laskumist jõutakse rattaralli ajaloo kõige uuemasse teelõiku – Nõo-Kambja teeristist pööratakse paremale Kambja suunas ning võetakse suund Rebasele, kus tehakse vasakpööre Põlva-Tartu maanteele.

Sealt kulgeb rada läbi Vana-Kuuste Tartu suunas kuni jõuab uuesti juba traditsioonilise ringi peale ehk siis Tartu-Võru-Luhamaa mnt peale ja kulgeb läbi Ülenurme finišipaiga suunas Aura Veekeskuse juures.

Pika distantsi pikkuseks on 137  km, rajal on 6 teeninduspunkti ning 3 vahefinišit.

Estonian Cycling Weekendi võistluste direktor Indrek Kelk sõnab, et uus rada on profiililt kergem, kui eelmisel aastal: «Sisuliselt on kaks pikemat lõiku, mis on selgelt ülesmäge, ülejäänud rada on pigem tasane või isegi langev. Sellegipoolest vürtsitavad rada tõusud 2 korda Otepääle, Pangodi mägi jt väiksemad Lõuna-Eestile iseloomulikud põntsukesed, kuid lohutuseks on, et mäkkeronimisele järgneb alati mõnus laskumine.»

Lühike rada (74 km) kulgeb sarnaselt eelmisele aastale, aga vahe on selles, et Nõo-Kambja teeristist pööratakse paremale ja tehakse sarnaselt pikale distantsile sisse Kambja haak.

SEB 31. Tartu Rattaralli kuulub Estonian Cycling Weekendi programmi ning sõidetakse pühapäeval, 27. mail. Rattaralli kõige soodsam registreerimisvoor kestab kuni 27.04 ning kõige mugavam on registreerida www.tartumaraton.ee keskkonnas.

Rajaskeem: http://tartumaraton.ee/seb-31tartu-rattaralli-rada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles