Kas Barcelona on hakanud oma sära kaotama?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud FC Barcelona mängijad.
Pettunud FC Barcelona mängijad. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas selgub täna esimene finalist, kui vastamisi lähevad tiitlikaitsja FC Barcelona ja Londoni Chelsea. Kordusmängule läheb vastu 1:0 eduseisus Chelsea.


Eelnevatel aastatel Euroopa klubivutti valitsenud Barcelona on viimasel ajal näidanud oma haavatavat külge, nii on saadud kirja kaks kaotust järjest (kolm kaotust järjest sai Barcelona viimati üheksa aastat tagasi – toim).

Endiselt vallatakse küll palju palli, kuid varasemat sära pole kahes viimases mängus näha olnud. Pärast võõrsil Chelseale allajäämist tuli Kataloonia suurklubil nädalavahetusel koduplatsil tunnistada ka vihavaenlase Madridi Reali paremust, kes lahkus Camp Noult 2:1 võiduga.

Samamoodi ei ole viimases kahes matšis näha olnud Barcelona staari Lionel Messi tavapäraseid säravaid esitusi. Mitu spetsialisti arvab, et Messi on suure mängukoormuse tõttu lihtsalt väsinud, kuid Kataloonia ajaleht Sport kirjutas, et argentiinlane kurtis pärast Reali käest saadud kaotust kerget ebamugavustunnet. Nii jättis ta vahele ka meeskonna pühapäevase harjutuskorra, kuid ajalehe andmetel on ta siiski tänaseks mänguvalmis.

«Hetkel tundub, et Messi on väsinud, kuid ta on isegi sellises seisus ohtlik. Siiski ei ole ta nii terav nagu varemalt ja kui Chelsea suudab taas sama hästi kaitses mängida, siis on neil võimalus,» rääkis Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger Daily Expressile.

«Ma ei usu, et me oleme füüsiliselt kurnanud. Praegu on aeg näidata oma parimat mängu. Need mehed on ka varemalt sellistes olukordades olnud ja näidanud vajalikku taset,» usub klubi kodulehele intervjuu andnud Barcelona peatreener Pep Guardiola.

Kataloonia klubi poolel on ka positiivsemaid uudiseid: näiteks peaks täna algkoosseisus väljakule jooksma keskkaitsja Gerard Pique, kes pole pärast veerandfinaali AC Milaniga mängus osaleda saanud. Chelsea ridades saab tõenäoliselt kaasa lüüa avamängus ainsa värava löönud Didier Drogba, keda vahepeal segas kerge vigastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles