MK-etappi juhtiv Karpak täna veele ei pääsenud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Ott Kallas

Prantsusmaal Hyeres’is toimuval Semaine Olympique Francaise regatil, mis on purjetamise maailma karika neljandaks etapiks, jagus täna kõvasti tuult, mistõttu osades klassides võistlussõite ei peetud.

Finn klass, kus juhtimas Deniss Karpak (Karpak Sailing Team), täna kiiruseni 17 m/s ulatunud tuules ei startinud. Seni peetud neljast sõidust on Karpak võitnud kolm, ühes sõidus tuli teine koht. Klassis võistleb 41 meest.

Naiste RS:X purjelaual sai Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) täna 30. ja 18. koha ning on kuue sõidu kokkuvõttes 22. positsioonil. 40 naise konkurentsis juhib poolatar Maja Dziarnowska.

Õed Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) said naiste 470 klassis kolmandal võistluspäeval kirja 25. ja 26. koha ning on hetkel 48 paatkonna seas 29ndad. Liidriteks on endiselt Hollandi naiskond Lisa Westerhof ja Lobke Berkhout.

Laseril sai Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) kvalifikatsiooni viimasel päeval kaks 19. kohta. Kvalifikatsiooniseeria järgne 51. positsioon tähendab sportlasele finaalsõite hõbelaevastikus. Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) purjetab homsest pronksgrupis, tänaste 34. ja 32. kohaga omab ta hetkel 106 mehe seas 104. asetust. Esikohale on tõusnud sakslane Philipp Buhl.

Alar Volmer ja Mihkel Kosk (Noblessneri JK) Star klassi tänases ainsas sõidus finišit kirja ei saanud ning on nelja sõidu järel 25 meeskonna seas 24. kohal. Juhivad kanadalased Richard Clarke ja Tyler Bjorn.

Suurema osavõtjate arvuga Laser Standard klass jätkab homsest sõite finaalgruppides. Ülejäänud klassides, kus Eesti sportlased esindatud, purjetatakse regatt ühe laevastikuna. Reedel seilavad iga klassi 10 parimat topeltpunktid andvas medalisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles