Rapla kaotas Soo ja kodumängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla meeskonna liidri Janar Soo põlvevigastus oli üks teise poolfinaalkohtumise võtmemomente.
Rapla meeskonna liidri Janar Soo põlvevigastus oli üks teise poolfinaalkohtumise võtmemomente. Foto: Liis Treimann

Rapla Piimameister Otto ja Tartu Ülikooli vahelise korvpalli meistriliiga poolfinaalseeria teise kohtumise teine veerandaeg. Rapla noore liidri Janar Soo vasak põlv teeb ühes olukorras imeliku nõksatuse ja mees kukub maha. Pärast väikest kosutust on ta tagasi platsil, ent kolmandal veerandajal kordub kõik uuesti – seekord vajub põlv tugevamalt läbi ja 14 minutiga 14 punkti toonud mehe jaoks on mäng lõppenud.


Aga Rapla ei alistu – vaatamata sellele, et peatreener Indrek Ruut peab platsile usaldama veelgi noorema Martin Juromi ja erakordselt palju saab mänguminuteid põline vahetusmees Allar-Raul Antson, püsitakse mängus. Viimast veerandaega alustatakse vaid Tartu punktilise eduga.

Soo jaoks hooaeg läbi

Rapla murdmiseks tuleb tartlastel lüüa ninast veri välja Sven Kaldrel, lisaks teeb oma töö väsimus. Tartu võidab kohtumise 81:72 ja asub seeriat juhtima 2:0. Kuna järgmine mäng peetakse pühapäeval Tartus, on seeria saatus sisuliselt otsustatud.

«Soo jaoks on hooaeg ilmselt lõppenud, kui aga teda pole, läheb meil väga raskeks. Peaks isegi mõtlema, kas minna Tartusse ainult noortega, et hiljem oleks kellegagi pronksiseeriat mängida,» sõnas Ruut. «Aga läheme andma endast parimat. Tegelikult tegutsesid kõik mehed ka täna väga hästi, mul pole kellegi kohta ühtegi etteheidet.»

Ruut lisas, et oma kodusaalis on nad suutnud teha kõigi elu raskeks. «Hea emotsioon ja duhh olid olemas!» kiitis ta hoolealuseid. «Esimeses mängus jäi meil puudu julgusest ja agressiivsusest, täna olid need olemas. Lisaks tegime mänguliselt mõned muudatused, ent päris lõpuni ei jaksanud me nendest kinni pidada.»

Soo suutis pärast mängu juba omal jalal kõndida, kuid lähitulevikus plaanide tegemisest ta loobus. «Meeskonna arst arvas, et ristatside on terve, venitada said põlve külgsidemed,» rääkis kaks hooaega tagasi sama põlve vigastanud mängumees. «Mul polnud selles olukorras midagi teha, keegi tuli tagant sisse ja tundsin, kuidas põlves kõvasti ragises. Käin veel arstide juures ära, siis saab asjast selgema pildi – enne ei hakka tuleviku suhtes midagi mõtlema.»

Tartu oli närviline

Kaaslaste heitlust pingiotsalt jälginud Soolel oli meeskonna kohta vaid kiidusõnu. «Võitlesime hästi ja ei teinud Tartule võitmist kuigi lihtsaks. Selle mängu peale olid meil suured panused,» tunnistas ta. «Kui edaspidi samamoodi areneme, siis peaksime kolmanda mängu 20 punktiga võitma.»

Kuigi Rapla püsis lõpuni ähvardavas kauguses, olid tartlased enese sõnul võidus kindlad. «Eks nad oma kodusaalis panid mõned rasked visked ära. Aga paanikat ei olnud ja kontrollisime kogu aeg olukorda. Kaotusehirmu ei tekkinud kordagi,» ütles Tartu mängujuht Valmo Kriisa.

Tartu peatreener Gert Kullamäe tunnistas siiski, et mäng oli raske. «Nad tahtsid näidata, et esimese mängu suur vahe ei näita nende õiget taset,» arvas ta. «Meie poolt oli kerge närvilisus ja hajevilolek, sealt ka lihtsad eksimused nii kaitses kui rünnakul. Meie pikkadel oli pisut harjumatu nende lühikese koosseisu vastu mängida.»

Lõpuks läks Tartu Rapla taktikaga kaasa ja mängis ka ise nelja lühikese palluriga. «Tänu sellele saime mõned vaheltlõiked ja kerged korvid,» märkis Kullamäe. «Play-off-mängud ongi sellised. Kõige tähtsam on see, et võit tuli ära.»

Tartu ja Rapla vahelise poolfinaalseeria kolmas mäng peetakse pühapäeval Tartus. Reedel jätkavad oma seeriat Rakvere ja Kalev/Cramo.

Korvpall

Rapla Piimameister Otto – Tartu Ülikool 81:72

Rapla: Pärn 19 l + 10 lp, Kaldre 14,
Soo 14, Kajupank 13, Ringmets 5, Antson 3, Laane 2, Jurtom 2.

Tartu: Sokk 27, Amis 15, Doronin 12, Kriisa 7, Allingu 6, Eichfuss 6, Kurbas 5, Leppik 3.
Tartu juhib kolme võiduni mängitavat seeriat 2:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles